Bjørn Tore Bystrøm hadde vært i Stryn på møte i forbindelse med jobben hans i MOT på tirsdag. Da han var nesten hjemme i Bergen, på Helleveien i Sandviken der vegarbeid utføres, hørte han et kraftig smell.

— Det var ikke så lenge før jeg nærmet meg utsprengingen av veien. Vi kjørte i normal hastighet på høyre felt, og så kjenner vi et kjempesmell etterfulgt av et dunk, forteller han.

Dekket sprakk

Han hadde kjørt over et slaghull i veien etter bygningsarbeidet som foregår på strekningen.

— Jeg skjønte at her hadde det gått galt. Vi stoppet, og så at dekket hadde sprukket og var punktert. Felgen hadde også fått seg en god knekk, forteller Bystrøm.

Bilen ble tauet til verksted, og Bystrøm ble hentet av kjæresten.

Hadde ikke kjangs

— Jeg har kjørt på mange dårlige veier, for å si det slik. Men jeg har aldri opplevd en sånn smell som dette. Jeg hadde ikke kjangs til å oppdage hullet

på forhånd – asfalten var helt svart og hullet var dekket av vann, sier han.— Det er nok flere enn meg som har vært like uheldige. Dette er jo et midlertidig område, men det kan nok være en idé for Vegvesenet å følge opp disse hullene i veien.

- Det hender

På Helleveien, der Bystrøm punkterte dekket, driver Statens Vegvesen nå med å bygge nytt akselerasjonsfelt. Byggleder Arne Nilssen sier at det er vanskelig å til enhver tid sørge for at det ikke oppstår slaghull.

— Det er jo ikke ønskelig at slikt skal skje, men det er slik at vi har en entreprenører som har ansvaret for anleggsområdet. De skal til enhver tid se til at slike hull ikke er i veibanen, men av og til hender det at det oppstår slaghull likevel, sier Nilssen.

— Det som er litt spesielt med området er at det ligger en telekabel der som gjør det hele litt vanskeligere, men vi prøver å følge med hele tiden.

- Vanskelig å si

- Må bilisten ta hele regningen selv?

— Det som er vanlig er at personen det gjelder fremmer et krav mot oss, så vurderer vi hver enkelt tilfelle. Jeg har ikke fått sett på denne spesifikke saken ennå, jeg har bare fått melding om det. Det er vanskelig å si noe om hvordan regningen skal fordeles ennå, sier han.