• Jeg skal drepe barna mine og meg selv, truet kurderen (30) på Voss lensmannskontor i går.

Tre ganger gjentok han trusselen mens konen og barna på fire og fem år var til stede. Han sparket og knuste også inngangsdøren på kontoret.

— Det var feil det jeg gjorde. Jeg ble bare så utrolig frustrert, sier 30-åringen til bt.no. Han hevder han aldri kunne gjort familien sin noe som helst.

Mannen kokte over da han fredag fikk beskjed om at han ikke kunne søke mer om midlertidig arbeidstillatelse. Da får han heller ikke fornyet sertifikatet sitt, og mister trolig jobben som pizzabaker og -kjører.

— Hvem skal forsørge familien da, og kjøre barna i barnehagen? Min kone snakker ikke et ord norsk, stakkars.

Slipper fri

Lørdag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Politiadvokat Rudolf Christoffersen ville ha han fengslet i inntil fire uker av frykt for gjentakelse eller at han skulle gjøre alvor av truslene.

Retten mente dette dreide seg om tomme trusler i en opphetet situasjon, og at kurderen var sint på myndighetene, ikke familien sin. Varetektsfengslingen ble derfor avvist.

— Jeg er veldig sjokkert over dette, utbryter Christoffersen etter rettsmøtet.

Trikkedrapet

Han påkjærte avgjørelsen til lagmannsretten og ville holde kurderen fengslet til lagmannsretten avgjør saken, trolig på mandag. Heller ikke dette ønsket ble oppfylt.

— Han truet med å drepe barna sine og blir sendt hjem til dem en døgn etter, sier Christoffersen og viser til trikkedrapet i Oslo som eksempel på hvor galt det kan gå.

Politiet vurderte det slik at 30-åringen var i psykisk ubalanse etter episopen på fredag. Verken lege eller retten fant grunn til å tro at han hadde psykiske problemer.

UDI hadde ikke anledning til å begrunne avslagene mannen har fått på midlertidig arbeidstillatelse, da bt.no tok kontakt lørdag ettermiddag. Han har jobbet uten tillatelse i Norge i fem år.