• Jeg kan ikke utelukke at jeg voldtar igjen, sier 28-åringen. Han synes mer synd på seg selv enn voldtektsofferet.

Mandag startet årets mest grufulle voldtektssak i Bergen byrett. På tiltalebenken sitter en 28-åringen som ikke viser tydelige tegn til anger. Han synes imidlertid meget synd på seg selv, og er bekymret for hva folk vil tenke om ham når han en gang slipper ut av fengsel.

— Det er jeg som kommer til å bli samfunnets gris. Jeg har ikke gjort noe galt. Jeg har bare tort å gjøre noe, sa mannen i retten.

Bestemte seg for å voldta

Den grusomme historien starter i en leilighet på Nøstet den 14. mars i år. 28-åringen har nettopp blitt kastet ut av leiligheten sin. I raseri knuser han alt inventar. Han er forbannet på alt og alle. Dessuten har han lyst på et skudd. I rotet finner han et 26 centimeter langt, rustent skrujern. Han putter det i lommen, og går ut for å stjele penger til stoff.

— Da jeg kom ut fant jeg ut at det ikke var nok med heroin. Jeg vill ha dame, enten jeg skulle få det på vanlig måte eller ved å bruke vold, sa 28-åringen.

Han vurderte flere ofre på Torgallmenningen. Kvinner som bodde i sentrum var utelukket.

— Jeg kunne ikke voldtatt dem i sentrum. Da ville jeg blitt tatt med en gang, og ikke fått det jeg var ute etter.

Stakk med skrujern

Ved 0330-tiden plukket han ut nattens offer. En 20 år gammel frisør var på vei hjem til Kalfaret. 28-åringen fulgte etter henne helt til Sejersberget. Han prøvde først å overtale henne til å sex med ham frivillig. Kvinnen avviste ham kontant.

— Da sa jeg: «Det gjør ikke noe, for jeg er voldtektsforbryter». Så slo jeg.

28-åringen fortalte i retten at han slo kvinnen 10-12 ganger i hodet med skrujernet. Da kvinnen bet ham i fingeren stakk han henne i ryggen med skrujernet.

— Jeg måtte bruke kraft for å få det ut igjen. Til slutt sa hun at jeg skulle få det jeg ville bare jeg la fra meg skrujernet. Kvinnen ble dratt inn bak en bil og voldtatt.

— Jeg hørte hun gråt. Hun ropte om hjelp, men det var selvfølgelig ingen som hørte henne.

Liker å bli slått

28-åringen meldte seg selv til politiet like etter voldtekten. Han gikk inn til kriminalvakten og sa at han fryktet at han hadde drept en kvinne.

— Jeg sa det, men jeg visste at hun ikke var død. Jeg visste bare at jeg kom til å bli tatt uansett. I retten syntes han det var vanskelig å svare på spørsmål om han syntes synd på voldtektsofferet.

Han var mer opptatt av å kritisere rettspsykiaterne. De har slått fast at mannen har «mangelfullt utviklede, og varige svekkede sjelsevner». Dette kan gi 28-åringen en sikringsdom på fem år.

Selv om han er uenig i psykiaternes konklusjon, vedgår 28-åringen at han kan voldta igjen. Han er dessuten sikker på at mange kvinner liker å bli tvunget til samleie.

— Jeg har sett så mye porno i mitt liv at jeg vet at de kan like det, sa 28-åringen.

PLANLA VOLDTEKT: Bevæpnet med et skrujern gikk 28-åringen på by'n for å voldta. Han utelukker ikke at han vil gjøre det samme igjen når han slipper ut av fengsel. TEGNING: GRO VIK