46-åringen som er siktet for å ha vært med på å fjerne liket av Trine Frantzen har forklart til politiet at han kan ha vært vitne til noe forferdelig natt til 7. mai 2004.

— Men han sier at han ikke husker, på grunn av at han var så forferdelig ruset. Derfor ber han om hjelp til å finne tilbake til minnet sitt, ved hjelp av psykologer eller den slags, sier politiinspektør Kaare Songstad i Hordaland politidistrikt.

- Glemmer ikke lik

Forklaringene hans svinger litt, men han har flere ganger vært innom poenget med hukommelsen. Politiet synes det virker underlig at noen kan glemme en så dramatisk episode.

— Hvis man har vært med på å fjerne et lik, så er ikke det noe man glemmer. Jeg tror i så fall det er snakk om fortrenging, fordi dette er så vanskelig å snakke om, sier Songstad.

Politiet ba i går om fire nye ukers varetektsfengsling av Frantzens samboer og den 46 år gamle kameraten hans.

Hypotesen er at samboeren kvalte Trine Frantzen i området rundt Øvsttunveien 25 i forbindelse med en fest i huset natt til 7. mai 2004.

Politiet mener drapet skjedde en gang mellom 03.00 og 07.00, og at samboeren og kameraten tok taxi fra Skjoldskiftet til Midtunheia 07.03.

På Midtun forsøkte de å stjele en lastebil i 08-tiden, men mislykkes på grunn av vitner som meldte fra. Begge de siktede har innrømmet tyveriforsøket, men de har sagt ulike ting om hva de skulle bruke bilen til.

— Først sa 46-åringen at han ikke visste hva samboeren skulle med bilen. Siden har begge skyldt på hverandre og sagt at den andre skulle hente stoff med den, sier Songstad.

Politiets teori er at bilen skulle brukes til å fjerne liket, og de prøver fremdeles å finne ut av om de faktisk fikk tak i en bil den 7. mai.

Ber om løslatelse

Samboerens forsvarer, Jørgen Riple, mener klienten hans bør løslates fordi politiets grunnlag for fengsling er så dårlig.

— De har ikke noe lik, ikke noe åsted og ikke noe tidspunkt for når hun døde, sier Riple.

I tillegg påpeker han at det finnes flere troverdige vitner som har sett Trine Frantzen etter natten politiet antar at hun ble drept.

Et av dem er drosjesjåføren fra turen på morgenkvisten 7. mai. Hun er overbevist om at det var Trine som satt i bilen med 46-åringen, og ikke samboeren.

Dette avviser imidlertid 46-åringen selv, og sier at det var han og samboeren som tok drosje til Midtun der de skulle stjele bilen.

Politiets innser at de ennå ikke har en sak som er sterk nok for å ta ut tiltale mot de to siktede, men de har flere konkrete ting å sjekke ut som kan gi viktige svar.

— Jeg håper befolkningen oppfatter at vi gjør det vi kan for å løse denne saken, men det er ikke akkurat noe A4-miljø vi har med å gjøre. Det er vanskelig, og ofte en prosess å få dem til å snakke, sier Songstad.

- Flere betroelser

Noen av de viktigste holdepunktene akkurat nå er at 46-åringens søster har forklarte for politiet at broren har betrodd seg om drapet og sagt at han var med på å fjerne liket.

En kvinne i rusmiljøet har nylig forklart noe av det samme.

— Han skal ha betrodd seg til henne om at samboeren drepte Trine og at han hjalp til med å fjerne liket. Drapsmetoden er likt beskrevet, men stedet er ikke helt identisk, sier Songstad.

I tillegg skal en mann som bodde med 46-åringen like etter Frantzens forsvinning, ha beskrevet han som helt ute av seg.

Hybelkameraten har forklart at han gråt mye og snakket ustanselig om Frantzen-saken.

Fengslingsmøtet fortsetter i dag, og det er ennå ikke avgjort om de to siktede blir varetektsfengslet for fire nye uker.

SAVNET: Trine Frantzen ble drept natt til 7. mai 2004, mener politiet. En 46-åring som er siktet for å ha vært med på å fjerne liket tror han har vært vitne til noe forferdelig denne natten, men husker ikke alt på grunn av rus.