18 år gamle Janne Holen er tilbake på beina etter den dramatiske drukningsulykken fredag kveld.

— Jeg husker egentlig ingenting. Jeg er ikke helt meg selv og blir veldig fort trøtt, sier 18-åringen til Sogn Avis.

Holen er innlagt på Haukeland Universitetssykehus etter ulykken.

Fanget under vann

Det var i 17-tiden fredag kveld at bilen hun satt i havnet i sjøen ved Hella fergekai i Leikanger.

To jevnaldrende gutter som også satt i bilen, kom seg ut ved egen hjelp. Janne Holen var derimot fanget, og ble reddet av en mann som hoppet i sjøen for å hente henne opp.

18-åringen ble først innlagt og stabilisert på Førde sentralsjukehus. Omtrent syv timer senere ble hun fraktet i luftambulanse til Haukeland universitetssykehus. Der ble hun umiddelbart lagt i respirator. I 14-tiden på lørdag kom hun til bevissthet, og på søndag var hun oppe og gikk.

— Jeg har ikke peiling på om jeg satt bak eller fremme. Jeg forstår ikke at dette har skjedd meg, slik mamma og pappa forteller, sier hun til Sogn Avis.

- Enormt lettet

Tirsdag formiddag blir Janne Holen flyttet fra Haukeland til Førde sykehus, opplyser Rune Målsnes, som er Holens fadder og en venn av familien.

— Det går sakte men sikkert fremover for Janne, og vi håper hun skal få komme hjem snart. Vi er enormt lettet og synes det er fantastisk at det går så bra med henne, sier han til BT.

LETTERE SKADET: 18-åringen fikk hjerte-lunge-redning etter at bilen hun satt i havnet i sjøen. Det snødde tett og var glatt på fergekaien.
Robert Jan Leerink