— Han innser at han må ta sin straff for det som skjedde. Derfor erkjenner han straffskyld, selv om han ikke husker noe, sier mannens forsvarer, advokat Jon Håkon Hegdahl.

30-åringen ønsker selv ikke i si noe til BT, men forklarte seg for retten i går.

— Å skade noen andre er det verste som kan skje, fortalte han stiv i blikket.

Mannen hadde drukket en halv flaske vodka da han satte seg bak rattet. Blodprøven som ble tatt senere på natten viste en promille på 2,34.

— Jeg våknet på sykehuset og skjønte at noe alvorlig hadde skjedd. Da jeg skulle ta på meg genseren var den klippet i to. Jeg tenkte at jeg hadde kjørt i fjellveggen. Da legen fortalte meg at det var noe langt mer alvorlig, ble jeg helt satt ut, fortalte 30-åringen.

I tre uker satt han i sofaen og stirret rett ut i luften. Nå er han tilbake i arbeid. Mannen har ingen god forklaring på hvorfor han fyllekjørte. Han bedyret også at han ikke har gjort det før. 30-åringen er ikke bøtelagt.

Politifolkene som opplevde ulykken, glemmer den aldri.

— Du glemmer ikke en slik natt, sier politiførstebetjent Torgils Lutro.

Sammen med en kollega fra Askøy lensmannskontor var han ute på patrulje. De kom tilfeldigvis over en bil som hadde kjørt i fjellveggen. De viste seg at føreren var beruset.

— Vi satte på blålysene og begynte å sikre bevis. Det samlet seg fort mange tilskuere.

Da fyllekjører nr. to kom, var det minst 20 ungdommer som var skuelystne.

— At ikke langt flere ble kjørt ned er bare utrolig, sier Lutro i dag.

For politiet er det vanskelig å skjønne hvorfor fyllekjøreren ikke greide å stanse. Han hadde fri sikt godt over 120 meter før det smalt. Det var ingen bremsespor.

I dag legger aktor, politiadvokat Bjarte Aarlie ned påstand om mellom ett og halvannet års ubetinget fengsel. De omfattende skadene Marthe Hestetræet er påført, er et skjerpende moment.