— Jeg kom hjem i halvsekstiden etter å ha vært ute og handlet. Da jeg gikk inn på soverommet, hørte jeg et skikkelig fres, det hørtes akkurat ut som en katt, forteller hun.

Hun gikk bort til vinduet for å kikke etter om det sto noen kattepus utenfor vinduet. Da hørte hun et fres til, denne gangen enda høyere.

— Jeg tar et skritt til siden, og mindre enn en halvmeter fra meg ser jeg en svær slange i angrepsposisjon, sånn S-formet akkurat som på TV, grøsser hun.

”Slangen” var mest sannsynlig en hoggorm.

— Det er det j***** jeg noengang har sett. Jeg har aldri skreket så høyt før i hele mitt liv, det kom bare et eneste langt sånn redselshyl, og jeg sprang rett inn til naboen.

Vrengte opp naboens dør

Gry forteller at hun i vill panikk vrengte opp naboens dør, uten å ringe på. Hylende stormet hun inn til forskrekkede naboer.

— Han spurte om det var mord på gang, og jeg hylte tilbake at det ikke var langt i fra, forteller hun lattermildt.

Nå har panikken lagt seg, men stemmen bærer fremdeles preg av hendelsen gjennom telefonrøret.

Den ubudne gjesten ble fraktet ut av leiligheten av naboen, som sa at det bare var en ufarlig stålorm.

— Men det sa han nok bare for å ikke gi meg panikk. Det var uansett for sent, panikk hadde jeg jo allerede, sier Wollestad, som i ettertid og ut ifra studering av bildene er sikker på det var en hoggorm.

Sikksakkmønster

På bildet ser man det umiskjennelige sikksakkmønsteret som kjennetegner hoggormen. Den er dessuten i største laget til å være en stålorm, som vanligvis blir 40-46 centimeter.

-Dette var en liten enmeter, sier Wollestad.

Wollestads leilighet ligger på bakkenivå og hun forteller at hoveddøren sto på gløtt store deler av gårsdagen.

— Men jeg skal love deg at heretter blir både vinduer og dører stengt, jeg ligger heller og svetter om natten enn å risikere å oppleve noe slikt igjen, sier hun.

Den uheldige kvinnen har både fobi for edderkopper og slanger.

— Men ti monsteredderkopper hadde vært bedre enn dette, sier hun.

Naboene i etasjen over har bodd der i 30-40 år uten å se snurten av verken snoker eller ormer.

— Så det var jo utgjort at det var akkurat meg som fikk et slikt besøk. Nei, dette er det skumleste jeg har vært med på, sier hun med gys i stemmen.

Liten meter: Hoggormen som slo seg ned på Gry Wollestads soverom var snaue meteren.