Enken etter Karsten Stall Osmundsen så på nyhetene at det var skjedd en trafikkulykke i Lindås. Hun ble urolig og ringte sin mann, som ikke svarte.

— Da jeg hørte en bil utenfor huset og så presten, forsto jeg hva som hadde skjedd, sa hun i retten.

OMKOM: Karsten Stall Osmundsen mistet livet i en trafikkulykke i Lindås om morgenen 7. februar 2012.
PRIVAT

Hennes mann døde om morgenen tirsdag 7. februar i fjor, etter å ha kollidert med en narkoruset sjåfør på E39 i Hjelmåstunnelen i Lindås.

I rettssaken forklarte den 33 år gamle enken seg. I dag har hun ansvaret for tre små barn, det yngste ble født noen måneder etter at faren døde i ulykken.

Skulle hatt pappaperm

— I dag skulle Karsten ha hatt sin siste dag i pappapermisjon, sa enken avslutningsvis i retten da dommeren spurte om hun ville si noe ytterligere.

Før det spurte hennes bistandsadvokat Karsten Krüger Engedal om hun kunne fortelle om livet før og etter ulykken. Vi fikk høre om en vanlig, harmonisk familie. Så kom ulykkesdagen der mannen mistet livet.

— Karsten hadde gått tidlig på jobb, mens jeg skulle ha senvakt. Jeg var alene med barna. De sov. Jeg slappet av og nøt stillheten da jeg så at det hadde skjedd en ulykke. Jeg ble urolig og ringte Karsten, men han svarte ikke. Jeg tenkte at dette skjedde ikke oss. Da presten kom, forsto jeg med en gang hva som hadde skjedd. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa kvinnen.

Plutselig alene med barna

Hun fortalte stillferdig videre om den nye hverdagen.

— Jeg var plutselig alene med to barn, og jeg var høygravid. Det var tøft. Det krever mye, det blir lite søvn, jeg er avhengig av hjelp fra familie og venner. Det er tungt å være så avhengig av andre, sa kvinnen.

Hun fortalte om sitt to år gamle barn som fortsatt etterlyste faren sin, og vanskelighetene med å svare på spørsmål.

Andre vitner fra helsevesenet var innkalt for å opplyse retten om det tap kvinnen led etter dødsulykken. De fortalte om en småbarnsmor som kun tenkte på sine barns ve og vel.

Den tiltalte mannen så ned og stirret i bordet da enken forklarte seg.

BILEN ETTER ULYKKEN: Karsten Stall Osmundsen omkom i ulykken.
POLITIET