Nå har statsadvokaten tatt ut tiltale mot den 33 år gamle mannen. Tre ganger skal mannen ha kommet med drapstrusler, to ganger skal han ha brukt vold mot henne.

Den første trusselen skal ha kommet i januar i år. Da skal mannen ha uttalt å ha «rett til å drepe henne fordi de fortsatt var gift etter muslimsk lov». Deretter skal han ha uttalt at han også hadde rett til å drepe hennes nye kjæreste.

De toppet seg en kveld i februar. Da kom mannen hjem til sin eks-kone. Det oppsto en krangel. Han skal da ha tatt henne med inn på et soverom. Her skal han ha dyttet henne ned på en seng, tatt kvelertak på henne og klemt til. En venninne som var til stede skal også ha blitt slått til.

Denne kvinnen alarmerte politiet, som pågrep 33-åringen uten dramatikk.

Han ble satt i arresten, men løslatt dagen etter mot at han satte seg på flyet til utlandet, slik han på forhånd hadde planlagt. Mannen er fortsatt ilagt forbud mot å oppsøke sin eks-kone.

Mannens forsvarer, advokat Egil Jordan, forteller at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

— Han mener beskyldningene mot ham kommer som resultat av et turbulent samlivsbrudd, og at eks-kona har anmeldt ham for å hindre ham i samvær med deres to felles barn, sier Jordan.