I gangen på Haukeland sykehus ligger den nyopererte 38-åringen og drikker forsiktig gjennom et sugerør. Etter kjeveoperasjonen torsdag morgen er bittet låst sammen i minimum to uker.

— Etter heisulykken for nesten 20 år siden har jeg slitt med store smerter i kjeven. Til slutt var operasjon eneste utvei, sier Sabaratnam.

Kvinnen har vondt for å snakke etter operasjonen, men vil gjerne uttrykke sin sympati med ekteparet som var i heisen som falt på Haukeland.

— Da jeg leste om de to som var i heisfallet, gikk det kaldt nedover ryggen på meg. Jeg kan ikke fatte at dette skjer igjen, sa kvinnen til bt.no torsdag kveld.

— Jeg var glad for å høre at det gikk bedre med dem, enn det gikk med meg. Jeg har fått livet mitt ødelagt.

Sprøyter mot smerter

Anne Karin Sabaratnam arbeidet hos Rieber & Søn da uhellet skjedde i september 1992. Hun tok heisen nedover fra 5. til 3. etasje. Rett før 3. etasje falt heisen nedover. Så støtte den kraftig mot to trebuffere helt i bunnen av sjakten.

— Jeg dro til legevakten med sterk hodepine og kvalme. Plagene har bare blitt verre med årene.

Da Sabaratnam datt ned, fikk hun det legene kaller «kjevesleng». Slaget skal ha vært så kraftig at et kuleledd i kjeven forflyttet seg.

— I årevis ble det satt sprøyter rett inn i kjeven som skulle hjelpe, men tilstanden ble ikke bedre, forteller hun.

Jeg blir kvalm av å tenke på den redselen man føler når heisen farer nedover

Retten skyldte på overvekt

BT omtalte i 2001 rettssaken Sabaratnam førte mot forsikringsselskapet Vesta. Hun tapte. Retten kom frem til at hun uansett ville blitt ufør - på grunn av overvekt.

— Det er horribelt at retten kan konkludere slik. Jeg var en aktiv jente som hadde spilt fotball i over ti år, og hadde mange venner. Fra den ene dagen til den andre ble livet mitt totalt ødelagt.

38-åringen utdannet seg til hjelpepleier, men var for dårlig til å jobbe. Hun klarer heller ikke kontorjobber der hun må sitte lenge av gangen.

— Jeg er frarøvet arbeidslivet. Det som holder meg oppe, er familien min. Min mann og mine tre barn er alt for meg.

Hverdagen ødelagt

Smertene i nakke og rygg har forplantet seg og blitt kroniske. Sabaratnam er i dag 100 prosent ufør. Hun er avhengig av ukentlige besøk hos fysioterapeut og naprapat for å kunne fungere i hverdagen.

— Jeg sover dårlig, og kan ikke sitte lenge om gangen. Jeg kan ikke gå på kino, for jeg klarer ikke sitte gjennom en hel film.

— Det som er noe av det skumleste, er at «trykket» fra slike fallulykker kan føre med seg mindre skader som forplanter seg, og blir svært alvorlige over tid.

Til ekteparet som var i heisen som falt på Haukeland, har Sabaratnam ett budskap:

— Jeg blir kvalm av å tenke på den redselen man føler når heisen farer nedover. Slikt skal bare ikke skje!

FULGTE SPENT MED: Anne Karin Sabaratnam ble arbeidsufør etter en heisulykke i 1992, og kjempet for å få erstatningen hun mener å ha krav på. Under rettsbehandlingen i 2005 tok teknisk ekspert Henrik Nesmark plass i en tilsvarende heis for å måle belastningen Sabaratnam ble utsatt for. ARKIVFOTO: Gidske Stark