• Jeg har fått verken kjeft eller munnkurv av politimester Vidar Refvik, sier Laksevåg-lensmann Harald Andersen.

Etter lørdagen, da BT trykket uttalelser fra Harald Andersen om kvinner og voldtekt, har det vært samtaler mellom Vidar Refvik og Harald Andersen.

Men Andersen ønsker ikke å si noe om hva Refvik sa.

— Jeg vil legge denne saken død. Jeg synes ikke saken er verdt den spalteplassen den får, sier Andersen til Bergens Tidende.

Til bladet Det nye som kom ut denne uken har han blant annet sagt at det er noen kvinner som ber om å bli voldtatt, som ved sin oppførsel provoserer en mann til å voldta dem. Andersen mener at han kanskje ikke har vært flink nok til å presisere at det er gjerningsmannen som har skylden, uansett.

— Dette har båret steike galt av sted i avisene. Særlige synes jeg vinklingen i Dagbladet var stygg. Saken har vært en belastning både for meg og familien. Helgen ble ødelagt. Men jeg har også fått støtte fra mange, sier Harald Andersen, som nå lurer på om han skal slutte å mene så mye, i alle fall offentlig.

Mandag ble han invitert til å delta i en debatt på NRK. Men han takket nei. Han regner seg som ferdig med saken.

Politimester Vidar Refvik vil ifølge informasjonssjefen hos bergenspolitiet, Trygve Hillestad, ikke kommentere saken. Han regner saken som et internt anliggende. Vidar Refvik var selv opptatt med kongen store deler av dagen i går.

HELGEN ØDELAGT: Harald Andersen lurer på om han skal slutte å mene så mye, i alle fall offentlig.