115 husstander med til sammen flere hundre beboere på Straumsgrend i Fyllingsdalen i Bergen har vært uten vannforsyning store deler av mandagen.

Bare 25 av dem ble varslet på forhånd.

— Den ene ventilen vi brukte for å stenge av, virket ikke, sier seksjonsleder for vanndistribusjon i Bergen vann, Sandy McCarly.

Ble overrasket

Plutselig var 90 ytterligere husstander berørt. McCarly har ingen forklaring på at de ikke fikk melding.

— Vi varslet de vi trodde ble uten vann. De andre kom hjem og fant ut at de var uten vann. Telefonen har gått i ett på vaktsentralen, sier McCarly.

De som ringte, fikk beskjed om at det hadde oppstått uforutsette problemer. Det godtar ikke en beboer BT har snakket med.

— Det var ingen melding på radio eller i aviser. Hadde jeg fått beskjed om at det skulle vare, kunne vi kjøpt inn vann. Folk kan ikke klare seg en hel dag uten. Du trenger vann til dusjing, vasking av hender og ansikt, matlaging, sier mannen.

«Full av dritt»

— Jeg har holdt meg hele dagen, men til slutt måtte jeg. Det kom ut masse møkk og dritt av toalettet. Skålen er full av dritt. Vi måtte også tappe vann fra takrennen for å koke poteter, sier han.

Først ved 21-tiden kom vannet tilbake, etter at kommunen hadde satt ut vanntanker og beboerne hadde belaget seg på å forbli uten vann til tirsdag.

SAMLET VANN: Takrennen ble redningen for potetkoking til middagen.
BT-TIPSER