– Det husker jeg ikke, var i formiddag standardsvaret til den tiltalte fotballspilleren (27).

Statsadvokat Jarle Golten Smørdal fortsetter i dag sin utspørring av fotballspilleren.

Dette skjedde i retten i går

Møttes ved gatekjøkken

Smørdal påpekte blant annet at 27-åringen i går forklarte at han kvelden før drapet ga Tor Helge Flatens telefonnummer til Jarle Olsen, gikk tilbake og så fotball på en pub, før han ble hentet av Olsen og de to sammen kjørte for å møte Flaten.

Smørdal påpekte at Olsen samme kveld, før de tre møttes ved gatekjøkkenet på Landås, både ringte og sendte tekstmelding til Flaten.

– Hvorfor trenger han da å få nummeret av deg etterpå, når han allerede har det, spurte aktor.

– Jeg vet jo ikke når på kvelden han fikk det av meg, svarte fotballspilleren.

Smørdal konfronterte i formiddag 27-åringen med en hel rekke analyser av telefontrafikk, som påtalemyndigheten mener underbygger Jarle Olsens forklaring om at fotballspilleren var med da Tor Helge Flaten fikk i oppdrag å «ta» Øyvind Bjarte Madsen. Aktor bruker også samtaledata for å konfrontere 27-åringen med opplysningen om at han skal ha overlevert drapsvåpenet til Flaten.

– Dårlig hukommelse

27-åringen husker imidlertid lite av telefontrafikken, som til dels har foregått fra flere forskjellige numre for hver person.

– Er hukommelsen din litt selektiv, spurte aktor.

– Jeg har litt dårlig hukommelse, det har jeg. Men hvis du hadde blitt spurt om nummer og hvem du ringte for syv år siden, tror jeg du ville slitt. Det tror jeg alle her ville gjort, svarte 27-åringen.

Aktor konfronterte også 27-åringen med at han sier han ikke kjente den medtiltalte 37-åringen på drapstidspunktet. Da fotballspilleren ble pågrepet i en annen sak et par måneder eter drapet, hadde han en lapp på seg med eks-dørvaktens navn og et telefonnummer som påtalemyndigheten mener kan knyttes til 37-åringen.

– Hvem er denne mannen på lappen?

– Det vet jeg ikke.

27-åringen hadde også lagret telefonnumre under 37-åringens navn på telefonen sin.

– Det kan jo være ham, jeg vet ikke når nummeret ble lagret, sa 27-åringen.

I går fortalte han at 37-åringen skal ha vært en av dem som oppsøkte ham for å gi beskjed om hva Jarle Olsen ville at han skulle forklare om drapskvelden.

Dette nevnte ikke 27-åringen i sine avhør med politiet etter at han ble pågrepet og siktet for drap.

– Det forklarte jeg jo i går, at han kom med en del beskjeder fra Jarle, som jeg ikke ville si noe om, sa 27-åringen.

Han beskrev i retten i dag den høye og kraftige eks-dørvakten som «en du ikke kødder med».

– Jeg ville ikke køddet med ham. Hvis jeg reiser meg opp og han reiser seg opp, så skjønner du jo oddsen, sa 27-åringen.

GUSTAV KVAAL (TEGNING)