Omlag 500 muslimer møtte til Jumu'ah i Bergen moské fredag. Der var også Marte Mjøs Persen, ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Bergen.

— Jeg vil oppfordre de som er her til å delta i demokratiet ved å bruke stemmeretten. Så vil jeg selvfølgelig også gi dem noen gode grunner til å stemme Ap, sa hun til bt.no før møtet.

Ordførerkandidaten var iført skaut for anledningen.

Første gang

— Det er første gang jeg er i en moské, kanskje man burde være her oftere. Jeg gleder meg, og håper det blir en god dialog, fortalte hun.

Imam Azeems startet sin preken mens unge og gamle fortsatt strømmet inn i Jektevikbakken 27. En god del forlot før Mjøs Persen ble introdusert for de fremmøtte, men noen del ble igjen for å høre på ordførerkandidaten, som åpnet med en hilsen på arabisk.

- Assalamu Alaikum

— Jeg vil være en ordfører for alle innbyggerne i Bergen, som skal være et sted hvor alle blir sett og alle får bruke de ressursene de har. Vi trenger at dere engasjerer dere, slik at vi kan vite hva dere vil, sa hun.

— Hva vil Ap gjøre for å ta vare på multikulturalismen i Norge, spurte en mann i salen.

— Vi må ha mer samhold og mer dialog. Vi må snakke sammen,. Mange av dere er født i Norge, og mange har flyttet hit, enten som flyktninger eller innvandrere. Vi som er norske nordmenn og født her, må bli kjent med dere. Og dere må bli kjent med oss, svarte hun.

God erfaring

Imam Azeem er leder for 2000 medlemmer av moskéen i Bergen.

— Dette var en god erfaring både for henne og for oss, sa han til bt.no etter Mjøs Persens innlegg.

Han oppfordrer sine medlemmer til å bruke stemmeretten.

— Men som imam er min oppgave å lede folk i islam. Jeg vil ikke fortelle folk hva de skal stemme.

- VELKOMMEN TIL AP: Muhammed Elfatih Ibrahim kom til Norge fra Sudan for fem år siden. Han leverte innmeldingsskjema etter møtet fredag. - Etter 22. juli er lysten til å støtte AP større, men jeg har tenkt på å gjøre dette lenge, sier han.
GERHARD FLAATEN
INVITERTE: Adam Abdillahi Diiryo (AP) inviterte Mjøs Persen til moskéen. Han sier hendelsene 22. juli har vekket engasjement i menigheten. - Mange som er her i dag vil bruke stemmeretten sin i år, også de som ikke har stemt før.
GERHARD FLAATEN