Den avtroppende stortingsrepresentanten vet det høres arrogant ut. Kanskje særlig ettersom han tidligere i år sa fra seg alle verv i Høyre, etter en betinget dom for kjøp og bruk av narkotika.

— Mine tidligere rådgivere i rådhuset minnet meg om at jeg ikke burde uttrykke meg så arrogant. Men faktum er at jeg ikke finner vanlige rutinejobber særlig interessante. Jeg må brenne for det jeg skal holde på med. Det bør helst være et oppdrag, og jo verre oppdraget er, desto mer spennende synes jeg det er.

Ingen mål

I motsetning til mange medstudenter som gikk ut fra Handelshøyskolen på 80-tallet, hadde Warloe verken plan eller mål for sin karriere. Han hadde ikke engang noen idé om hvilke bransje han ønsket å jobbe i.

- Hva har vært ditt verste oppdrag så langt?

— Det var da jeg gikk på som byråd i Bergen høsten for ti år siden. Da hadde Bergen den dårligste kommuneøkonomien i hele Norge, med et underskudd på en milliard kroner. Jeg merket krisen og resignasjonen allerede i de første møtene med de ansatte. Alle rundt meg så på dette som en umulig oppgave. For meg ble oppgaven ekstra interessant, og jeg tok i tillegg på meg jobben som kultur- og næringsbyråd. Under så håpløse forhold kan jeg godt jobbe for to, bokstavelig talt.

Timeout

- Er drømmen å komme tilbake igjen dit, eller i hvert fall til politikken?

— Jeg har aldri kjedet meg en eneste dag der, men det er ikke opp til meg å bestemme om jeg vil gjøre comeback. Jeg får si som Kåre Willoch, at politikken er en vanskelig bransje å planlegge fremtiden sin i. Jeg kom inn i politikken ved en tilfeldighet, og vil derfor ikke utelukke at slikt kan skje igjen. Men jeg er ikke sikker på om det er særlig sannsynlig.

- Ikke vanlig jobb, og kanskje ikke politiker. Det betyr at du ser for deg oppgaver som prosjektleder for noe du brenner for, eller en tilværelse som styregrossist?

— Jo, kaaaaanskje ... Mentalt vil jeg gjøre meg ferdig med det jeg har vært igjennom. Det gir meg faktisk anledning til å ta en timeout for første gang i mitt liv.

Passet ikke i rikspolitikken

- Hvordan opplevde du overgangen fra bypolitikken til Stortinget?

— Overgangen var ikke min idé, og jeg hadde ikke noen plan for den heller. Det er vanskelig å komme fra rollen som utøvende lokalpolitiker i en by med to aviser til en posisjon som rikspolitiker. Da skal du ha litt spisse albuer og jobbe hardt. Det passet ikke meg.

- Du har jo vært gründer og vært med å starte flere bedrifter?

— Det orker jeg ikke en gang til. Man må nesten være suicidal for å være gründer i trygge Norge. Det betyr en livsstil hvor du settes utenfor mange velferdsordninger, og tingene kan gå skikkelig ille. Dette forstår ikke andre enn de som selv har prøvd. Særlig politikere burde satt mye mer pris på dem, sier Warloe.