To menn fra luftambulansen fikk henne til slutt løs.

— Jeg prøvde å komme meg løs, men satt dønn fast.Foten rikket seg ikke. De andre prøvde å dra meg opp, men det gikk ikke, sierDagny Mohn.

11-åringen var på hyttetur med en venninne og hennesbestemor Eidfjord kommune. Da var ute oggikk tur da Dagny plutselig havnet med foten i en myr, halvannen times gangefra Vøringsvossen.

- Helt umulig å få henne opp

— Jeg gikk og pratet med venninnen min og så megikke for. Plutselig havnet jeg i et lite felt med gjørme, forteller hun.

Den ene foten sank dypt ned ogsnart stod hun med gjørme opp til hoften. Etter en halvtimes arbeid med å prøve å kommeseg løs, måtte de gi opp og søke hjelp.

— Det var helt umulig å få henne opp. Vi måttebare få hjelp. Det var ikke folk å få tak i i bygden i nærheten, så da ble virådet til å kontakte politiet, forteller Astrid Rygg, som hadde tatt med de tojentene på tur.

- Var veldig kaldt

Omtrent en time etter at Dagny satt segfast, kom to luftambulanser, ett fra Ål og ett fra Bergen.

— Det var veldig kaldt, forteller 11-åringen.

To menn klarte å dra henne løs,ifølge Rygg.

— De måtte dra og hale, sier hun.

Dagny forteller at hun aldri varredd.

— Jeg tenkte bare at jeg hadde veldig uflaks. Jegvisste det kom til å gå bra, sier hun.

Astrid Rygg ønsker å rose redningstjenesten.

— Det var godt å erfare hvor fantastiskhjelpeapparat vi har, sier hun.

Sendte helikopter

Det var ved 14.30-tiden at meldingen kom til politi og redningsmannskap. Helikopter med redningsmannskap ble sendt mot Eidfjord kommune.

— Vi har et oppdrag ved Isdalen ved Vøringsfossen. En jente sitter fast i en myr, og hun er sunket ned til hoftene. Luftambulanse er på vei mot stedet. Hun er sammen med voksne, og hun er bevisst, sa Lars Reme, operatør ved operasjonssentralen i Hordaland politidistrikt til BT kloken 15.08.

Klokken 15.50 forteller redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen at dramaet har fått en lykkelig utgang.

— Helikopteret fra Bergen kom frem og reddet henne. Hun satt fast i et gjørmehull og var nok nedkjølt. Ellers tror jeg at det har gått greit med henne, sier redningslederen.

- Hvordan forløp redningsaksjonen?

— Jeg sitter ikke på detaljer og vet ikke om hun ble trukket opp ved hjelp av helikopter eller folk på stedet.

Tilbake til hytten

Bjarte Rebnord ved Hordaland politidistrikt forteller at 11-åringen ble fløyet til en ambulanse, som videre fraktet henne til en hytte med turfølget sitt.

— Hun var våt og litt kald og ellers i fin form. Det var ikke behov for noen flere undersøkelser av henne utover de hun fikk av ambulansepersonalet.

I tillegg til helikopter fra Bergen, ble det rekvirert luftambulanse fra Ål.