Det var tirsdag morgen bergenskvinnen hadde parkert bilen i Griegparks anlegg under Grieghallen i Bergen sentrum. På vei opp trappen så hun en person sitte forkommen i trappen nederst i anlegget.

— «Mekket sprøyte»

Han hadde ikke skoene på. De sto i et trappetrinn. Noen sigaretter lå i trappen, det samme gjorde en brusflaske, blader og klær.

— «Her sitter en tigger», tenkte jeg først. Kanskje bør jeg hjelpe. Så skjønte jeg at vedkommende var sterkt ruset, og deretter så jeg at han hadde noe hvitt pulver som han rotet med, forteller kvinnen.

— Da bestemte jeg meg for å gå, selv om vedkommende sikkert hadde behov for hjelp.

Samtidig fikk politiet melding om at det satt en rusmisbruker i parkeringshuset og «mekket en sprøyte».

— Vi rykket ut ved 09-tiden, men fant ingen, forteller Morten Kronen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

.

— Enset ikke

Før kvinnen fortsatte opp trappene, tok hun et bilde av mannen.

— Han enset det ikke, men jeg tok bildet fordi jeg mener det bør komme frem hva som skjer i denne byen. Det er nemlig ikke første gang jeg ser rusmisbrukere i dette parkeringshuset, forteller hun.

Det er ikke bare i parkeringshus rusmisbrukerne er til sjenanse. Denne uken har BT skrevet om problemer med rusmisbrukere i skolegårder, solarium og ved Studentsenteret.

- Alvorlig problem

Det er Q-Park som driver parkeringsanlegget i Grieghallen. Administrerende direktør John Lien sier rusmisbrukere og parkeringsanlegg er en kjent problemstilling for selskapet.

— De er flinke til å finne veier inn i parkeringshus og søke tilflukt til steder der det er varmest og best å være. Vi bruker masse ressurser på å hindre at de tar seg til rette, sier han.

Lien forteller at han ikke kjenner til episoden BT skriver om.

— Vi bruker betydelige beløp på vektertjenester. Dessuten har vi planer for hvor ofte parkeringsanleggene våre skal kontrolleres ved ettersyn. Samtidig kan vi ikke kontrollere alle vår anlegg hele tiden. Dette er et alvorlig problem, sier han.

Erik Woldseth er Q-Parks regionsjef i Bergen. Han føler de har god kontroll med anlegget under Grieghallen.

-Vi tar dette problemet på største alvor og er til stede regelmessig, men det stemmer at rusmisbrukere til tider har opphold hos oss.