Det var natt til lørdag 21. april 2012 han var på Torget ved Narvesen-kiosken i Rundetårnet.

— Uskyldig dømt

Eks-kjærsten satt på en av steinblokkene utenfor kiosken. De hadde vært ute og drukket noen øl.

— Jeg er uskyldig dømt. Nå henger jeg opp lapper i sentrum der jeg etterlyser vitner som kan ha sett hva som skjedde. Hvis noen husker episoden, håper jeg de kontakter meg, sier 49-åringen fortvilet.

Mens kjæresten satt like ved Narvesen-kiosken, kom en fremmed mann bort til henne. Klokken var cirka 01.00. ## - Så at han spyttet

Ifølge dommen fra Bergen tingrett ville ikke kvinnen ha noe med den fremmede mannen å gjøre. Dette reagerte han negativt på og svarte:

«Hva er det som feiler deg, jævla bitch?»

— Jeg sto noen meter unna, og så at han spyttet på henne og slo mot henne, forteller White.

— Jeg løp bort, og da slo han mot meg. Jeg slo tilbake og traff ham, legger han til.

Bergen tingrett har dømt ham til fengsel i fem måneder. Han må inn og sone tre av dem. Ifølge dommen sparket White den andre to ganger etter slaget.

Støtte fra arbeidsgiveren

— Jeg er ingen voldsmann, men nå må jeg i fengsel fordi jeg forsvarte en kvinne som en mann spyttet på. Det er ikke rettferdig, sier engelskmannen fra Middlesbrough.

Han har vært syv år i Norge og har ikke dommer på seg fra tidligere. I retten fikk sveiseren de beste skussmål fra sin arbeidsgiver.

— Heldigvis har jeg støtte på jobben. Jeg er ingen voldelig mann, men likevel blir jeg dømt for vold. Dette er ikke meg, sier han fortvilet.

Håper på vitner

Han står frem med navn og bilde i håp om at personer som var til stede den aktuelle natten, så opptrinnet og sitter på opplysninger.

— Mitt håp er at noen fikk med seg at mannen spyttet på henne. Det var det som var bakgrunnen for at jeg grep inn. Dersom noen har sett noe, håper jeg de tar kontakt, sier White.

Mannen som ble truffet av White, fikk et tre centimeter langt kutt i hodet. Han fikk også problemer med synet, etter en rift på hornhinnen.

- Stemte ikke

Bergen tingrett har i bevisvurderingen lagt avgjørende vekt på legejournaler og forklaringen til en politibetjent som kom til stedet.

Retten tror ikke på White, som sa at mannen han slo, spyttet på kvinnen. Retten tror heller ikke på kvinnene, som sa det samme som White.

— Politimannen sto langt unna, og det var mørkt. Hvordan kan han ha fått med seg detaljene. Det han sa i retten stemte ikke, sier White.

— Vi snakket lenge med ham etterpå og gikk i detalj om hendelsesforløpet. Vi fortalte at han hadde slått mot og spyttet på min eks-samboer. Likevel nevnte han ingenting om spyttingen. Dette reagerer jeg sterkt på, sier White.

- Mitt siste håp

Nå håper han at noen husker igjen episoden, slik at han kan få bekreftet historien.

— Jeg er ingen voldsmann og vil ikke bli dømt for noe jeg ikke har gjort, sier White.

Fredag kveld setter han igjen opp nye plakater i sentrum, der han ber vitner melde seg.

— Det er mitt siste håp. Jeg forsøkte å anke, men anken ble avslått.

bt.no har vært i kontakt med mannen som ble slått ned. Han viser til det han sa i retten og har ingen ytterligere kommentar. bt.no har også vært i kontakt med Whites eks-kjæreste. Hun viser til det hun forklarte i retten.

BER OM HJELP: David White har hengt opp en rekke slike plakater i Bergen. Han etterlyser vitner som var på Torget natt til lørdag 21. april 2012.
RUNE MEYER BERENTSEN