— Jeg følte meg som en bikkje som fikk korte lufteturer på gårdsplassen. Resten av tiden var jeg innelåst i huset, sa en av de fornærmede kvinnene i menneskehandelsaken i Bergen tingrett i dag.

Hun forklarte at hun nærmest levde som en slave i tiden før hun havnet i Norge. Daglig skal kvinnen ha hatt ni til ti kunder. Likevel skal hun ikke ha fått annet i betaling enn mat hun kunne spise.

Solgt for 700 euro

— Halliken gav meg ikke lov til å være mer enn ti minutter alene på rommet med kundene fordi han var redd for at jeg skulle treffe noen som kunne hjelpe meg å stikke av fra stedet, forklarte hun.

Kvinnen skal så ha blitt solgt videre til Spania for 700 euro. Også der jobbet hun som prostituert.

Passet på hele tiden

— Hadde du noen mulighet til å komme unna denne tilværelsen, spurte aktor.

— Nei, svarte hun.

— Fikk ikke lov til å snakke med hverandre på strøket. Vi fikk heller ikke lov til å bli venner med andre på strøket. Vi ble passet på hele tiden. De stilte seg opp for å se hvordan vi jobbet på gaten.

I Spania skal den rumenske kvinnen ha fått en ny hallik. Han fortalte henne at han ventet en telefon fra utlandet. Når den kom, måtte hun være forberedt på å reise. De reiste så gjennom flere Europeiske land via Danmark og havnet i Kristiansand.

På "handletur"

— Han hadde flere folk som hjalp oss til å komme inn i de forskjellige landene underveis. Først passerte jentene over grensene. Deretter kom mennene. Hvis vi ble spurt om hva vi skulle, sa vi at vi var på handletur, forklarte kvinnen.

Mannen skal ha truet den fornærmede kvinnen til ikke å røpe noe om prostitusjonsvirksomheten.

— Jeg var redd hele tiden, fordi han truet meg. Han sa at han skulle reise før meg til Romania og kunne skade familien min.