• Et normalt ekteskap, mener den 39-årige kvinnen. - Proformaekteskap, hevder svogeren som er tiltalt for å ha dynket henne med bensin.

RUNE CHRISTOPHERSENGUSTAV KVAAL (tegning)

31-åringen innrømmer at han sprutet en blanding av bensin og vann på svigerinnen, men sier at det aldri var meningen å skade henne.

— Jeg ville bare skremme henne, forklarte 31-åringen i retten i går. Han hevdet at ekteskapet mellom yngstebroren (28) og kvinnen var proforma. Hensikten skulle være å skaffe broren i Marokko oppholdstillatelse i Norge.

- Mer bensin enn vann

— Hun fikk 160.000 kroner for å gifte seg, men var ikke fornøyd. Hun tok ut separasjon for å presse oss for mer penger, forklarte 31-åringen i retten.

Dersom kvinnen hadde gjort alvor av skilsmisseplanene, ville det satt mannens oppholdstillatelse i fare.

— Jeg følte meg lurt av henne. Jeg var deprimert og søvnløs. Det var snakk om mye penger, sa 31-åringen.

Dermed fylte han en spruteflaske med bensin og vann.

— Jeg skal være ærlig og fortelle sannheten. Det var nok mer bensin enn vann, forklarte han i retten.

Mens kvinnen fulgte sin lille datter til skolen, sto svogeren hennes i skjul og ventet. Da hun gikk hjemover, fulgte han etter. I Søndre Skogvei slo han til og sprutet væsken på henne.

— Men jeg forsøkte ikke å tenne på. Jeg bare viste henne lighteren.

- Prøvde flere ganger

Kvinnen har på sin side forklart at han gjentatte ganger prøvde å få fyr på lighteren, men at den klikket gang på gang.

— Jeg tenkte at det bare skulle en liten gnist til, så ville vi gå i luften begge to, sa hun.

Kripos har hatt lighteren til analyse, og konkludert med at den virker som normalt.

39-åringen avviser at hun inngikk noen avtale om proformaekteskap.

— For dem (svogrene, red.anm) var det nok det som var tanken, men for meg var det ikke slik. Det skulle være et normalt forhold. Pengene vi fikk var et lån som skulle betales tilbake i form av arbeid.

Kvinnen mener konflikten med svogrene skyldes at mannen måtte jobbe på deres felles verksted dagen lang, og at det ikke ble tid til ekteskapelig samliv. Flere ganger skal hun ha blitt truet av mannens brødre.

— Sønnen min var så redd at han satt i stuen med balltre, forklarte kvinnen, som var i kontakt med politiet flere ganger - senest samme dag som svogeren gikk til aksjon med spruteflasken.

Hun har trukket tilbake separasjonen, og lever fremdeles med sin ektemann.

Rettssaken fortsetter i dag, med vitneforklaring fra blant andre en overlege ved Haukeland Universitetssjukehus som skal fortelle hvilke skader kvinnen kunne fått hvis væsken var blitt antent.

31-ÅRINGEN sa i retten at svigerinnen (blå jakke) fikk 160.000 kroner for å gifte seg, men at hun tok ut separasjon for å presse dem for mer penger. Kvinnen mener konflikten med svogrene skyldes at mannen hennes måtte jobbe på deres felles verksted dagen lang.