Politiet fanget raskt opp samtaler mellom 19-åringens 34 år gamle medelev som krever en forklaring på hvor i all verden det er blitt av den dyrebare amfetaminen. Slik går samtalen når 33-åringen spør om ikke 19-åringen skal han en kilo liggende.

33-åringen: Ja, og du skal ha en hel der? 19-åringen: — Ja, eg vet det, men den eg aner faktisk ikkje, det e bare min mor som har vært hjemme, og etter hon var der, eg leitet etter den, men den vet eg ikkje, eg trodde du hadde kanskje tatt den med, eg visste ikkje, eg bare leitet over alt, men eg finner han faen ikkje, eg skjønner ikkje ka som har skjedd.

19-åringen er fortvilet og oppkavet når han sier dette til 34-åringen. Senere på dagen ringer 34-åringen igjen og 19-åringen har fortsatt ikke noe svar. Han aner ikke hva som har skjedd.

Politiet har nå så gode spor å gå etter at de pågriper både 19-åringen og hans 34-år gamle klassekamerat i tur og orden.

Hjemme hos 19-åringen gjør de nok et stort beslag når de finner en koffert med 26 kilo hasj. Også den har han fått fra 33-åringen som ga ham amfetaminen. Også han blir pågrepet og siktet i saken.

19-åringen var tilbakeholden med forklaringene i retten i går til tross for at alle tre hadde erkjent straffskyld etter tiltalen.

— Jeg er redd for represalier, forklarte 19-åringen.