• Jeg må ha glemt å sette på håndbrekket, sier eieren av den flunkende nye Volvoen.

– Jeg hadde vært og handlet inn til pinsen og hadde bilen stappfull av varer. Jeg parkerte på kaien og må ha glemt å sette på håndbrekket, sier eieren av den flett nye Volvo-stasjonsvognen.

Det gikk som det måtte gå. Volvoen begynte å trille, og trillet sakte, men sikkert baklengs utfor kaikanten.

– Jeg fikk sjokk da det kom noen inn i butikken og sa at det hadde gått en bil på sjøen, sier kvinnen som løp ut og ropte på høyere makter.

Imellomtiden hadde familien Helleseth vært nær ved å få hele Volvoen i fanget.

— Dramatisk

– Det var ganske dramatisk. Vi var en meter fra kaien da en bil plutselig kom rasende ut fra kaikanten, forteller Rita Høgøy Helleseth som var på båttur sammen med familien.

Hun var øyenvitne til den spesielle hendelsen på Brattholmen kai i Fjell kommune like før klokken 18 i ettermiddag.

Helleseth fikk raskt sjekket at det ikke var mennesker i bilen.

– Vi var der på to sekunder. Heldigvis var det ingen personer i bilen, sier hun.

Sønnen var med på handleturen

Bileieren priser seg lykkelig over at ingen kom til skade.

– Jeg er bare glad for at sønnen min ikke satt i bilen da jeg gikk inn for å handle. Og at jeg ikke hadde hunden med, sier eieren av bilen.

– Hva skjer med bilen nå da?

– Den ble heldigvis tatt opp av redningsmannskap.

– Og varene du kjøpte inn?

– Huff, alt gikk tapt. Jeg får uansett være glad for at dette ikke gikk ut over noen og at det bare ble materielle skader.

Bare en meter unna

Familien Helleseth hadde akkurat lagt fra kaien, da bilen kom svevende.

— Hadde vi vært litt nærmere hadde dramaet skjedd. Vi hadde både en gravid kvinne og en pensjonist med oss, forteller Robert Leganger, svigersønnen til Helleseth.

Kim Helleseth, profesjonell livredder, var også passasjer i båten. Han hadde slengt fra seg mobilen og var på vei til å stupe uti vannet for å sjekke om det var mennesker i bilen som trengte hjelp.

— Men siden bilen fløt så vi raskt at det var ikke noen mennesker der. Det var et hundebur baki bilen, men også der var det tomt, forteller Leganger.

Bilen gikk til bunns

Helleseth anslår at bilen hadde rullet omtrent ti meter før den havnet i vannet. Flere båter hjalp til for å få bilen inn til kaien.

– Da jeg kom ut lå den og fløt i sjøen. Nå har den sunket, men jeg ser fortsatt bilen, sier Marius Håtuft Gaulen som arbeider på Joker-butikken på kaien.

Bilen ble liggende på havets bunn i en times tid før Falken kom til stedet. Like før klokken 19 ble bilen heist på land.

Har du hørt om noe lignende? Del din opplevelse nedenfor.

BIL PÅ SJØEN: Flere båter kom hjelpende til for å hale den i land.
marius håtuft gaulen (MMS)
PÅ LAND IGJEN: Her blir bilen heist på land.
marius håtuft gaulen (MMS)