— Jeg så skiltet torsdag. Det kan ikke ha hengt der lenge. Jeg fikk meg en god latter da jeg oppdaget det, sier en tipser.

Skiltet er satt opp på Steglet i Hatvik i et populært turområde ved Moldegård, en snau time kjøring sør for Bergen.

Kjøttmoped

«Dette er dritefri sone. Skulle deres kjøttmoped likevel føle seg fornøden, vennligst rygg dens bakende ut på kanten… På forhånd takk, ha en fortsatt fin dag», står det på skiltet.

Det er usikkert hvem som har laget, men det er åpenbart at vedkommende har gjort seg stor flid.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

Klare regler

— Jeg har ikke sett skiltet ennå. Det høres humoristisk ut, men jeg har en mistanke om at det ligger noe annet bak, sier daglig leder på Moldegård, Arnt Rune Lekven.

Moldegaard er et stort rideanlegg, med to ridehaller og en utebane. Flere av rytterne er i norgeseliten. I stallreglementet står det at «riding utenfor Moldegård sin eiendom skal gjøres under hensyn til fastboende og turgåere...». Det finnes også en konkret formaning i reglene: «Fjern hestemøkk som din hest slipper fra seg og som ligger i veien både på Moldegård og der man ellers rir. Dette gjøres i samsvar med god rideskikk og hygiene for alle som ferdes på veiene.»

Lekven understreker at det ikke er bare de rundt 70 hestene som befinner seg på Moldegård som sprer møkk.

— Det er lett å skylde på oss siden vi har så mange hester samlet. Men det er flere andre hester i området, og de fleste som har hest hos oss, rir inne på området. Men det er klart, vi går jo ikke etter dem og kontrollerer at de rydder etter hestene. Dette med hestemøkk er et gjengangerproblem, men jeg har ikke inntrykk av at problemet egentlig er så stort, sier Arnt Rune Lekven.

«Morsomt»

Tipseren, som har delt bildet med sine venner på sosiale medier, sier hun har fått mange reaksjoner.

— Folk synes det er morsomt, sier hun.

Her er flere originale skilt:

Bilister blir vettskremte