Ifølge vitner var det på linje 320 fra Knarvik til Bergen at uhellet skjedde mandag morgen — på en buss fra selskapet Nobina.

David Aasgard (18), som var på bussen, sier bussruten eksploderte etter at speilet på en lastebil kom borti bussen i Sandviken.

Satt rett ved ruten

Elisabeth Toft og venninnen Linnea Gilje, begge 16 år, satt rett ved ruten som ble knust. De er fra henholdsvis Knarvik og Alversund og skulle til skole i Bergen.

KUTT: Elisabeth fikk blant annet dette kuttet i fingeren.
DAVID AASGARD

— Ruten knustes akkurat der vi satt. To ruter ble ødelagt. Det sprutet glassbiter på oss, sier Elisabeth, som oppfattet hendelsen som «veldig skummel».- Vi fikk en del kutt, og det blør fra en del av kuttene. Jeg fikk også noen små glassbiter i munnen, så det er sikkert best å få en legesjekk, sier Elisabeth til bt.no.

Kjørte videre

Ifølge 16-åringen kjørte bussen videre etter uhellet.

— Vi fikk beskjed om å sette oss på andre siden og snakke til sjåføren etterpå om vi var skadet, sier Elisabeth.

David Aasgard sier til bt.no at bussen er kjørt til en oppstillingsplass ved Bystasjonen. Selv fikk han også glass over seg, men sier at det er venninnene som ble verst rammet.

bt.no har ringt den oppgitte pressekontakten for kollektivselskapet Nobina, adm. dir. Stein Nilsen, men foreløpig ikke fått kontakt. På sine nettsider oppgir Nobina å ha kjørt by- og regionsruter samt skoleruter for fem fylker, blant dem Hordaland, siden 1. februar.

- Skal ta seg av skadde

I 10-tiden mandag sier driftssjef for Nobina i Nordhordland, Odd Erik Hovde, at de nettopp er informert om hendelsen.

— Per nå vet vi lite. Vi prøver å få tak i sjåføren, sier Hovde.

- Hva er rutinene for slike hendelser?

— Det er ikke fastlagte rutiner for akkurat et slik tilfelle. Men sjåføren skal ta seg av passasjerer som eventuelt er skadet, det er helt klart, sier Hovde.

På legevakten

I 10-tiden mandag snakker bt.no igjen med David Aasgard. Han har da fulgt de to jentene til legevakten.

— Vi venter nå på å bli ropt inn, sier Aasgard.

Fornøyd med sjåføren

Etter å ha snakket med sjåføren og sett bussen, ringer Hovde i Nobina opp igjen. Han har da denne beskrivelsen av hendelsen:

— Dette skjedde litt før klokken 09, der som de driver med utvidelse av veien i Sandviken. En lastebil kjørte opp på siden av bussen og traff da tre ruter med speilet sitt, sier Hovde.

Han forteller at hver rute har en ytter- og en innerdel.

— På rute to bakfra ble både inner- og ytterruten knust. Den ruten ble da pulverisert. Men rutene er konstruert med såkalt sikkerhetsglass som skal gjøre så lite skade som mulig, sier Hovde.

Fem ungdommer

Ifølge sjåføren satt det fem ungdommer i området der ruten knuste.

— Sjåføren stoppet på første holdeplass, ved Munkebotn, og gikk bak til dem. Han konstaterte da at ingen hadde skadet seg.

Ifølge Hovde kjørte bussen videre mot busstasjonen, og sjåføren skal ha anmodet ungdommene om å bli med til endestoppet.

— Der gikk han bak og snakket med dem. Han fikk da navnene til to jenter, men ifølge sjåføren var det ingen av dem som blødde eller var skadet. Én av jentene antydet noe om glass i munnen, men at hun ikke hadde det lenger.

DRAMA: Elisabeth Toft og venninnen Linnea Gilje, begge 16 år, fikk en dramatisk start på skoledagen mandag. De var på vei til skolen i Bergen med buss fra Nordhordland da bussruten knuste over dem.
DAVID AASGARD