• Vi fikk oss en kraftig støkk, sa en mørbanket Kurt Nilsen etter at han ble utsatt for en påkjørsel bakfra i går.

— Jeg har fått meg en kraftig smell. Både konen og jeg fikk oss en skikkelig støkk, men jeg har det bra nå, sier Kurt til Dagbladet.

På shopping

Etter den massive oppmerksomheten han har fått de siste ukene, skulle Kurt og konen Kristine bruke hans første frihelg på lenge til shopping. De hadde skaffet barnepass. Plutselig skar en bil ut foran dem på motorveien. Det skjedde ved totiden i Helleveien, like utenfor nordgående løp av Fløyfjellstunnelen.

— Heldigvis klarte vi å stoppe. De foran oss hadde en liten unge i bilen, sier Kurt. Bilen de bråbremset for, kjørte videre. Kurt og konen ble påkjørt bakfra i en kjedekollisjon, og ble sendt med ambulanse til Legevakten.

— Egentlig var vi vel heldige. Tenk om det hadde vært en trailer som kom bak oss. Da hadde det ikke blitt noen konsert neste onsdag, sier Kurt, som etter planen skal spille på Rockefeller i Oslo 27. og 28 januar.

Å avlyse konserten kommer ikke på tale. Store deler av musikkbransjen verden over er ventet til disse konsertene, som er en kjempemulighet for Kurt til å vise seg frem for den utenlandske musikkbransjen.

— Nei, ikke prøv deg. Den konserten skal gjennomføres, om det så blir med støttekrage. Og jeg lover at den skal bli bra!

— Du har ikke krage nå?

— Nei, jeg får klaus av slike krager. Men jeg skal love deg at jeg har fått i meg en del smertestillende i dag, sier Kurt.

- Slik det går

Det var i går for tidelig å si om Kurt hadde pådratt seg wiplash, og han må nok regne med flere legesjekker. Etter at Kurt var ferdig på Legevakten i går, forsvant han ut bakveien og inn i bilen til en kompis.

— Jeg orket ikke å snakke med pressen da, sier han. Planen var å kjøpe en finskjorte og slappe av. Slik gikk det ikke.

— Det er vel slik det går når du har hatt suksess for lenge, smiler Kurt.

Han tar imot i sitt splitter nye studio. Det innreder han i kjelleren hjemme. Kurt ber ber oss innstendig om ikke å fotografere den stive halsen hans.

— Dere har vel mer enn nok bilder av meg fra før.