Saken startet på Breistein 31. januar. En 22 år gammel rumensk kvinne løp ut i veien, stoppet en patruljebil fra Åsane politistasjon og forklarte senere at hun var blitt truet til å prostituere seg.

Samme kveld ble en 48 år gammel gre-ker bosatt i Åsane og en rumener på 23 år pågrepet og senere varetektsfengslet.

— Vender meg rygge n

I går tok saken en annen vending da poli-tiet valgte å løslate både 48-åringen og 23-åringen. Årsaken er at den rumenske kvinnen ikke vil forklare seg mer om saken.

Den 48 år gamle grekeren var svært let-tet, men likevel noe dyster da han snak-ket med Bergens Tidende.

— Jeg er kjempeglad, men denne saken har også kostet meg min fremtid i denne byen. Mange av vennene mine vendte meg ryggen og ville ikke ha noe med meg å gjøre da jeg kontaktet dem i dag, sier 48-åringen.

Den 22 år gamle kvinnen fra Romania hevder at hun ble truet av 48-åringen til å prostituere seg, og at han skulle ha inn-tektene fra det hun tjente.

48-åringen sier at han er utsatt for et komplott.

— Jeg ble advart mot å la denne kvinnen komme og besøke meg. På forhånd ble jeg fortalt at hun var fæl til å lyve og dik-te opp historier, men hun maste så mye på meg at jeg lot henne komme, sier 48-åringen.

Ulike versjoner

Sammen med en 23 år gammel rumener ble han forrige fredag fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud siktet for også å ha voldtatt den 22 år gamle ru-menske kvinnen. Dette var opplysninger kvinnen kom med to uker etter at saken startet, og etter at hun flere ganger har svart benektende på om hun var utsatt for voldtekt.

BT kjenner til at kvinnen har kommet med ulike versjoner av forklaringer til politiet, mens det har vært samsvar mel-lom det de to siktede har sagt.

— Vi er nødt til å ha et nytt avhør av kvinnen der vi gjennomgår alt på nytt. Når hun ikke ønsker dette, blir det vans-kelig å la to personer sitte fengslet, sier politiadvokat Steinar Andersen.

Siktelsen mot de to løslatte blir likevel opprettholdt.