Janne Samsonsen hadde akkurat lagt sin åtte år gamle sønn, Thomas Aase, da hun så røyken som veltet opp fra garasjen som ligger tre etasjer under leiligheten hennes.

— Jeg hørte ingen alarmer. Det var helt tilfeldig at jeg oppdaget røyken, sier Samsonsen.

Hun gikk for å se om noen alarmer var utløst. Det var de ikke, men da hun kom tilbake til vinduet var det fullt av brannbiler på utsiden. Samsonsen vekket sønnen, og de løp ned trappene og ut på gaten.

— Jeg er skjelven og sint. Tenkt hvis dette hadde skjedd mens alle sov og alarmen ikke gikk! Samtidig er jeg jo glad for at alle har kommet seg ut.

Full utrykning

_MG_5376.jpg

Klokken 20.20 mandag kveld fikk politiet melding om brannen i garasjeanlegget under et leilighetskompleks i Salhusveien 259 i Bergen.Det var observert mye røyk i området, og politi og brannvesen rykket ut til stedet.

— Vi hadde problemer med å få åpnet en stålport til garasjen fordi strømmen var borte. Det ligger leiligheter over garasjen, og vi har bedt om at disse må evakueres, sier vaktkommandør Trond Jahrgren i Bergen brannvesen.

Ingen skadet

_MG_5378.jpg

Det skal ha vært brann i en bosskonteiner inne i garasjen, men brannen er nå slukket.— Det har brent i et i vifterom, men det ble raskt slukket. Ingen personer er skadet, opplyser operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt.

Heller ikke forrige gang det brant i den samme garasjen gikk alarmene. Da var det Samsonsens sønn som oppdaget røyken, og moren måtte ringe på alle dørene for å varsle naboene.

Janne Samsonsen og sønnen Thomas Aase hørte ingen alarmer, men oppdaget røyken og blålysene, og kom seg ut.
RONALD E. HOLE
BRANN: Brannvesenet har nå kontroll på stedet.
RONALD HOLE
SVART RØYK: Brannvesenet har satt opp vifter for å blåse ut røyken i garasjeanlegget.