• Selvfølgelig vet jeg at det forekommer salg av seksuelle tjenester. Så lenge det foregår i ordentlige former, legger jeg meg ikke borti at noen av jentene nytter høvet til å tjene noen kroner ekstra.

«Roger» driver to massasjesalonger i Bergen. Tidligere har han drevet fire. Det vil si, han benekter at det er han som er daglig leder. Han leier bare ut lokaler til et ukjent antall massøser, som betaler ham en fast sum per vakt de jobber.— Jeg kan ikke tilby folk seksuelle tjenester. Det ville være hallikvirksomhet. Men damene kan gjøre det, hvis de vil. De jobber for seg selv. Prostitusjon har aldri vært ulovlig i Norge, sier 45-åringen til Bergens Tidende. Sjekket med advokat Han hevder at han kontaktet advokat, før han overtok lokalene som massasjevirksomhetene drives fra.- Så lenge jeg ikke lønner damene, eller tar prosenter av omsetningen deres, er dette grei skuring. Dette er ikke annerledes enn at for eksempel hoteller leier ut rom til folk som selger sex, mener 45-åringen.Han trekker bare på skuldrene av bransjekolleger som bedyrer at det aldri forekommer intimmassasje hos dem, og huseiere som hevder at de ikke aner hva som foregår.- Av hensyn til familien vil jeg ikke stå frem med navn og bilde, men jeg har ingenting å skjule. Hvis noen av kundene ønsker mer enn å bli gnidd på ryggen, og jentene ikke har noe imot å gjøre det, er alle parter fornøyde. Det er ingenting å lage oppstuss av. Dette har forekommet alle steder, til alle tider. Blant kundene finner du folk fra absolutt alle samfunnslag. Deriblant leger, prester og journalister, forteller 45-åringen. Hindrer gateprostitusjon Han avviser på det mest bestemte at jenter under 18 år er tilknyttet hans virksomhet, og at det drives rekruttering blant gateprostituerte.- Men jeg har hørt at jentene på strøket er iltre på oss, fordi vi tar kunder fra dem. Utendørstrafikken har nok avtatt etter at vi kom. Over tid tror jeg nok at massasjesalongene kan gjøre gateprostitusjon i Bergen overflødig. Jeg skulle like å se dem som ikke ville synes dette er en fordel, sier 45-åringen.At Utekontakten bekymrer seg, blåser han av.- Jeg synes ikke de gjør en spesielt god jobb for jentene som jobber på gaten. Da må de ikke bekymre seg for det som skjer innendørs, mener han.

- Hvis noen av jentene vil tjene litt ekstra ved å selge seksuelle tjenester, bryr ikke jeg meg om det, sier 45-åringen som driver dette massasjeinstituttet.
Foto: Chris Kyllingmark