Den 30. mars ble en 66 år gammel kvinne skambitt utenfor en dagligvarebutikk på Laksevåg i Bergen. En snau måned er hun fortsatt preget både fysisk og psykisk.

Det store sjokket kom da politiet bestemte seg for at hunden ikke skulle avlives, selv om hun hadde bedt om det.

— Jeg er helt ferdig som menneske. Dette går på helsen løs. Jeg har fått etterreaksjoner. Naboene er også livredde, sier kvinnen til BT.

To dype kutt

Den firbente slet seg og gikk til angrep på kvinnens hund. Da hun satte foten mellom, ble hun selv angrepet.

Det endte med to dype kutt i leggen på fem og syv centimeter, og to dager på sykehus. Siden har hun vært på Haukeland daglig for å sy og renske sårene.

Politiet har bestemt at hunden skal få leve, men at den må gå med munnkurv.

Den angrepne kvinnen sier at hun vil søke voldsoffererstatning, men at hun ikke har fått noe hjelp fra politiet.

— Jeg må visst søke selv. Jeg er minstepensjonist og har lagt ut mye, både til krykker, medisiner og turer til og fra sykehuset. Dessuten har ungene mine måttet stille opp - jeg bor alene med hunden. Det er forferdelig, sier hun.

«Må kikke oss over skulderen»

Kvinnen tør ikke å stå frem med navn og bilde, men hundeeier Bjørnar Normann (47) som bor i Nylundsveien, sier at naboene ikke forstår vedtaket.

— Det største problemet er at vi må kikke oss over skulderen når vi går tur. Jeg vet at mange unngår området der hunden bor. Eieren må endelig må ha hund, vi vil ikke ta fra ham den gleden, men det må være en type hund han kan leve med, sier Normann.

Han ble øyenvitne til angrepet i påsken.

— Damen satt på en bruskasse og fikk behandling da jeg kom ut av butikken. Det var masse blod. Rottweileren sto og logret, sier Normann.

Politiet vil ikke forklare

Hunder kan avlives på stedet dersom de har drept eller påført et menneske vesentlig skade. Alternativt kan de omplasseres.

Kvinnen sier at politiet oppfordret henne til å be om avlivning, men da vedtaket kom, var konklusjonen stikk motsatt.

Etterforskeren i saken henviser BT til politijurist Elise Rolstad.

- Hvorfor er ikke hunden blitt avlivet?

— Vi kan ikke kommentere dette. Det er forhold i saken som er underlagt taushetsplikt, men vi har hatt dialog med fornærmede og naboer. Vedtaket kan ikke påklages, sier Rolstad.

Hun bekrefter at vedtaket om at hunden må gå med munnkurv, ogpublikumkanmelde fratil politiethvis de ser den uten.

— Vi tar en konkret vurdering i hver enkelte tilfelle, og munnkurv ble reaksjonen her. Det pågår også en straffesak mot eieren som er knyttet til dette forholdet. Foreløpig er ikke han siktet for noe. Saken erunder etterforskning, sier Rolstad.

Hun sier at Bergens-politiet ikke har tall eller statistikk for antall avlivninger.

Eieren: - Forferdelig uhell

Hundeeieren sier til BT at han er lei for det som skjedde.

— Det var et forferdelig uhell. Jeg synes dette er trist. Hunden har vært på kennel i tre uker, han er friskmeldt og frikjent, og jeg har fått ham tilbake, sier mannen.

Det var et forferdelig uhell. Jeg synes dette er trist. Hunden har vært på kennel i tre uker, han er friskmeldt og frikjent. Hundeeieren

Han godtar at hunden må gå med munnkurv, og han er ikke redd for at det skal skje nye ulykker.

— Det er jeg trygg på. Dette er min tredje rottweiler siden 1988. Det har ikke vært noen problemer før, sier han.

Han vil gjerne komme i kontakt med offeret.

— Men jeg vet ikke hvem hun er. Jeg prøvde å spørre hvordan det var da hun ble bitt, men fikk bare beskjed om å komme meg vekk. Det skjønner jeg for så vidt godt, sier mannen.

Tips om liknende saker? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

REDDE NABOER: Bjørnar Normann og hunden er på tur utenfor butikken der angrepet skjedde. - Vi må kikke oss under skulderen, sier han.
OLE VALAKER