I dag hevdet 63-åringen at de to alltid har hatt et godt forhold.

— Først av alt vil jeg si gratulerer med dagen. Sønnen min har geburtsdag i dag. Så vet dere det.

En tragedie

Slik innledet den tiltalte 63-åringen forklaringen sin i retten. Påtalemyndighetene mener han sendte sønnen sin til Halsnøy for å skremme Asbjørn Hvidevold. Turen endte med at mannen ble drept.

Etterpå skal sønnen ha vist et bilde av den hardt skadde Hvidevold og fått 8000 kroner for jobben.

— Media ute etter å skape splid mellom meg og min sønn. Det er en tragedie og ikke riktig. Vi har alltid hatt et godt forhold. Jeg opptatt av hans beste. Det skal ikke betviles at jeg er glad i min sønn. Når den tid kommer at han er fri er han velkommen hjem. Så enkelt er det.

- Fra barnsben

Farens forklaring står i skarp kontrast til det sønnen fortalte om forholdet deres tidligere denne uken. 27-åringen fortalte da om en oppvekst preget av brutalitet og frykt. Han hevdet at faren alltid hadde kontrollert ham.

— Hvis man skal gjøre det beste for våre barn, må vi snakke til dem. De må ha utdanning og trenger å jobbe fra barnsben av. Han har stor evne til å lære. Jeg begynte hos faren min fra jeg var 7-8 år gammel. Det har min sønn også, sa 63-åringen i retten

Både sønnen og den 21-år gamle kameraten hans har forklart seg i detalj om hvordan faren viste dem veien til Asbjørn Hvidevold. I formiddag nektet 63-åringen for å vite noe som helst om drapet.

— Jeg er ikke kjent med dette. At han skal ha ringt og spurt meg om veien til Asbjørn Hvidevold er helt hinsides. Jeg visste ikke sikkert hvor han bodde heller (¿) Men han gutten er så sløv i hodet at han ikke vet bedre, sa 63-åringen i retten.

27-åringen satt ubevegelig med hodet bøyd da faren regelrett stemplet ham som en løgner i retten i dag

Innrømmet betaling

Sønnen har forklart at faren gav han 1000 kroner i reisepenger før turen til Halsnøy. I etterkant skal han ha fått 8000 kroner for å ha utført jobben. 63-åringen innrømmet at han gav sønnen disse pengene, men hevdet at det var betaling og forskudd på betaling for arbeid 27-åringen skulle gjøre for ham.

— Vi snakket på telefonen om noe arbeid som skulle gjøres neste dag. Han skulle til Leirvik og besøke noen kompiser og bad om å få penger. Gutten har vært hos meg og jobbet, så det kunne han godt få.

— Når fikk du vite at du var brakt inn i denne saken, spurte dommeren.

— Jeg fikk vite at det var funnet en død person i huset til Hvidevold torsdag kveld. Da jeg hørte dette spurte jeg min tidligere svigerfar og spurte hvem det var som var død. Han sa at det var Hvidevold.

— Har du noen formening om hvorfor sønnen din har trukket deg inn i denne saken?

— Det må være en kombinasjon med disse pengene. Oppfatningen om at disse er betaling for turen til Halsnøy. Det er en stor tragedie og en misforståelse, svarte faren.

- Ba sønnen roe ned 63-åringen hevdet også at sønnen flere ganger på eget initiativ hadde snakket om å reise ned til Hvidevold og få ham til å fortelle sannheten om farens eks-kjæreste.

— Jeg sa at han skulle ta det med ro og la noen andre ordne opp, sa 63-åringen.

63-åringen innrømmet å ha snakket om at noen burde knuse kneskålene til Asbjørn Hvidevold. Men han hevdet at dette ble sagt i fortvilelse over eks-samboerens død.

— I en slik tilstand sier man veldig mange dumme ting man ikke skulle sagt. Dette har jeg kommet med kanskje 2-3 ganger, sa han.

— Ønsket du livet av Asbjørn Hvidevold, spurte statsadvokat Benedicte Hordnes.

— Nei, på ingen måte?

— Ønsket du ham skadet, men ikke død?

— Nei, Jeg har aldri ønsket det. Jeg ville var at politiet skulle ta tak i saken og oppklare det som hadde skjedd, svarte 63-åringen.