— Forferdelig å bli utsatt for dette. Jeg er rett og slett fly forbannet. Det er ekkelt å tenke på at folk har vært i huset mitt. Nå har jeg kjøpt balltre, sier Sotra-mannen.

- Hundene urolige

Ved 03-tiden natt til forrige søndag kom han hjem til boligen på Midtfjellet i Fjell kommune på Sotra. Synet som møtte ham sitter ennå i.

— Jeg har to hunder, og de var med. De løp rett inn på soverommet, og det virket som om de fikk ferten av at noe var galt. De oppførte seg merkelig og snuste rundt i leiligheten. Jeg så en veske som lå slengt og trodde hundene hadde revet den ut fra et skap, men jeg så raskt at det hadde vært folk i huset, forteller Skarholm.

Han er glad for at samboeren var på arbeid i Nordsjøen da innbruddet skjedde.

Også toalettet ble endevendt.
PRIVAT

Siktet for seks inbrudd

-Ja, heldigvis, tenk om hun hadde vært alene der da de tok seg inn.

Forrige søndag ble fire rumenske menn pågrepet av politiet på Sotra. En av dem ble siden sjekket ut av saken. I huset deres ble det funnet en rekke gjenstander. Noen av Skarholms eiendeler ble funnet, men ikke alt.

Onsdag ble mennene varetektsfengslet i fire uker i Nordhordland tingrett. De er siktet for å ha brutt seg inn i seks boliger i Sund, Fjell, Øygarden og Bergen. Politiet mener raidet pågikk fra 12. til 19. januar.

I retten innrømmet mennene at de hadde vært med på til sammen fem av innbruddene. Det ble opplyst

Titalls tusen kroner

— Hva har blitt stjålet?

— Lap-top, to nettbrett, uerstattelige gullsmykker, dollar, flere dyre klokker. Det er nok snakk om mange titalls tusen kroner. Likevel er det verste med denne saken at det har vært folk inne i huset mitt. Det gjør noe med trygghetsfølelsen, sier Skarholm.

- Hva gjorde du da du oppdaget innbruddet?

— Ringte politiet og min svoger. Han hentet meg. Jeg ville ikke være i huset. På vei mot Drotningsvik ble vi stoppet av politiet. Da ble jeg rasende og ba dem heller lete etter innbruddstyvene fremfor å stanse oss, svarer han.

— Det var dumt av meg, og jeg ba om unnskyld, men jeg var stresset etter det som hadde skjedd. Det viste seg at politiet var på utkikk etter dem, og jeg er svært glad for at de har klart å pågripe de tre mennene, legger han til.