— Vi har brukt for lang tid Granvin-ordfører Jan Ivar Rødland (Ap) er svært skuffet over regjeringens endelige vedtak om bygging av kraftmaster. Han fulgte pressekonferansen fra Oslo.

— Dette er en utrolig stor skuffelse, jeg er rett og slett lei meg, sier Rødland til bt.no etter pressekonferansen. Han mener at utvalgenes rapporter ga grunnlag for en ny vurdering.

— De har ikke tatt hensyn til innholdet i ekspert-rapportene. Det er skuffende å se at regjeringen har tatt en gammeldags avgjørelse, sier Rødland.

Han har lite til overs for Riis-Johansen argumenter om at strømprisene på Vestlandet vil bli mye høyere uten mastene.

— Dette er lettvinte og billige argumenter, sier han til BT.

Jeg er rett og slett lei meg. Granvin-ordfører Jan Ivar Rødland

Så hvor det bar

Rødland er imidlertid ikke overrasket over utfallet i saken, etter at Hordaland Arbeiderparti gjorde helomvending i det betente spørsmålet. Nylig vedtok årsmøtet støtte til regjeringens opprinnelige syn.

— Jeg er omtrent like skuffet over Hordaland Arbeiderparti som over regjeringen.

Ordførerens fokus nå er å ivareta Granvins interesser på best mulig måte gjennom byggeprosessen.

Men nå må vi bare trekke pusten og se fremover, sier orføreren.

— Jeg håper inderlig regjeringen holder det de lover i forhold til å bevare kulturminnene våre, sier han.

Forundret over hastverket

Byrådsleder Monica Mæland er forundret over regjeringens hastverk.

— Når vedtaket fattes kun én uke etter at høringsfristen gikk ut, og vi kjenner til 37 høringsuttalelser, er det vanskelig å forestille seg at verken ekspertutvalgenes rapporter eller at disse høringsuttalelsene har vært gjenstand for grundige vurderinger, sier Mæland i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

— Det gjelder ikke minst fordi de fleste av våre innspill tilsynelatende ikke er tatt hensyn til når beslutningen fra 2. juli står fast.

Mæland understreker at forsyningssikkerheten er aller viktigst for Bergen, så hun er tilfreds med at regjeringen prioriterer arbeidet med å sikre strømforsyningen, men hun beklager at valget falt på luftspenn.