Fra sykesengen på Haukeland ble den drapssiktede mannen spurt ut om hva som skjedde i forkant av drapet på den 31 år gamle mannen.

Småbarnsfaren hevdet overfor etterforskerne at han leverte de dødelige knivstikkene fordi han fryktet for sitt eget liv.— Han skisserer en selvforsvarssituasjon, og mener han ikke kan bebreides, sier 30-åringens forsvarer Helge Wesenberg.

- Offeret ble sint

Småbarnsfaren blir fremstilt for fengsling i morgen, onsdag, men er ifølge sin forsvarer trolig ikke i stand til å møte opp selv, grunnet skadene han pådro seg i en arm under slagsmålet med den avdøde 31-åringen.

Etter det bt.no forstår, tilbrakte offeret og hans kjæreste søndagskvelden hos den antatte gjerningsmannen.

AVSPERRET: Politiet har sperret av et området rundt huset der knivstikkingen skjedde.
RUNE MEYER BERENTSEN

Han skal overfor politiet ha forklart at 31-åringen forlot kjellerleiligheten, men senere kom tilbake igjen for å hente sin kjæreste. Offeret skal ifølge den siktede 30-åringen ha blitt svært sinna fordi kjæresten hans hadde blitt igjen hos ham.— Jeg kan ikke gå inn på konkret hva min klient har forklart om hendelsesforløpet, utover at mener han handlet i nødverge, sier Wesenberg.

- Hentet førstehjelpssaker

Småbarnsfaren har også sagt i avhør at han var inne i leiligheten og hentet førstehjelpssaker til seg selv og den omkomne 31-åringen.

— Jeg kan bekrefte at det i alle fall var hans intensjon. Han sier han ble raskt svimmel av sitt eget blodtap, og jeg er usikker på om han kom seg ut av leiligheten igjen, forteller forsvarer Wesenberg.

Sloss utenfor leiligheten

Flere naboer bt.no har snakket med, forteller at de hørte en bil uten eksospotte kjøre frem og tilbake utenfor boligen i halv-tre tiden natt til mandag.

Bare et kvarter senere ble politiet varslet om de dødelige knivstikkene.

— Min klient er er veldig ulykkelig over det tragiske utfallet som dette fikk, sier Wesenberg.

Påtaleansvarlig Eli Valheim sier at offerets kjæreste er blitt avhørt, sammen med en rekke andre vitner til hendelsen.— Jeg kan ikke gå inn på hva hun har forklart. Men avdøde skal ikke ha befunnet seg inne i leiligheten da dette skjedde, sier Valheim.

Hun er ved 13-tiden ennå ikke informert om hva den drapssiktede mannen har forklart til politiet.

Brattholmen Sotra kart.pdf