Ved 23.30-tiden fredag kveld fikk politiet en telefon fra enmann på Stord som mente seg angrepet av en besøkende i nabolaget.

Da politiet kom frem og ikke gjorde som han ville, skal mannen ha forulempet tjenestemennene og fremsatt gjentatte trusler.

Økse-trusler

Mannen var så misfornøyd at han truet med å slå ned denførste og beste med øks, og han skal flere ganger ha sagt at han ville blidrapsmann i løpet av natten om ikke politiet gjorde som han ville.

— Han var ikke fornøyd, og hadde sittsyn på hva politiet burde ta fatt i, sier operasjonsleder SveinRoald Vikse i Sunnhordland og Haugaland politidistrikt til BT.

— Vi har mange som truer politiet, men formen ervarierende. Vi prøver å holde fred og ro, men det er ikke alltid så enkelt.Dette er langt fra ønskelig, sier Vikse.

Ikke første gang

Mannen ble pågrepet og innsatt i sentralarresten iHaugesund. Han har også tilsvarende saker på seg fra før. Forholdetetterforsket av Stord lensmannskontor.

Hva som egentlig skjedde mellom den pågrepne og denangivelige angriperen, er uklart.

«Patruljen gjorde en god innsats for å bringe klarhet i hvasom hadde hendt (…), uten at de kom til bunns i dette på stedet, heter det ipolitiloggen.

Tips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post