— Først ble jeg utrolig sint, siden ble jeg utrolig redd. Det er mange tanker som rekker å gå gjennom hodet etterpå. Hvilken skade han kunne gjort om han traff hodet, eller om han hadde hatt våpen, forteller kvinnen.

Hun satt alene og ventet på Bybanen på Wergeland i Bergen søndag kveld, da hun opplevde marerittet.

Fulgte etter

— Jeg tok en røyk, og da kom en mann og spurte om å få en røyk. Jeg sa nei, men han ga seg ikke. Etter hvert begynte jeg å føle at det var ubehagelig, han satt veldig nær meg, forteller hun.

Kvinnen, som vil være anonym, reiste seg og gikk vekk, men mannen kom etter og fortsatte å spørre etter røyk.

Stjal mobilen

— Jeg ga opp, og ga han en, men spurte om han kunne være så snill og gå vekk. Det gjorde han ikke, han fortsatte å stirre på meg, sier hun.

«SPENTE OG SLO»: - Jeg datt på bakken. Da fortsatte han å spenne og slå, mens jeg beskyttet hodet, forteller 32-åringen.
Tor Høvik

32-åringen syntes det var svært ubehagelig. Til slutt tok hun opp telefonen for å ringe en venn, og ha noen på linjen hvis noe skulle skje.— Det var det dummeste jeg kunne ha gjort. Da kastet han seg over meg, tok tak i håret mitt og tok mobilen fra meg. Jeg tenkte at jeg trenger mobilen min, og løp etter.

Fikk hjelp av en ung mann

Mannen snublet, og kvinnen fikk tak i ham. Men han fikk fort overtaket og begynte å sparke og slå henne, både i hodet og mot ryggen.

— Jeg datt på bakken. Da fortsatte han å spenne og slå, mens jeg beskyttet hodet, forteller hun.

Heldigvis fikk hun hjelp av andre som kom til stedet.

— Akkurat da mannen tok mobilen fra meg, kom det en ung mann til stoppet. Da han så at jeg lå på bakken, kom han løpende.

Følte ingen smerte

Gjerningsmannen la dermed i vei, og den unge mannen fulgte etter.

— Han sa «jeg skal få tilbake mobilen din», og etter 20 minutter kom han med den. I tillegg var det en jente som tok hånd om meg, og ringte politiet. Jeg er utrolig takknemlig for at de to reddet meg, sier hun.

Tyven ble pågrepet etter et basketak med politiet. 32-åringen ble tatt med til politistasjonen og forklarte seg der.

— Jeg fikk tilbud om å dra til legevakten, men avslo. Jeg følte ingen smerte, fordi jeg var så full av adrenalin, forteller hun.

Har det ikke godt

Dagen etter har hun blåmerker og smerter i hodebunnen.

— Jeg reagerte på instinkt. Det var ikke lurt, men gikk heldigvis bra. Men jeg har det ikke veldig godt i dag. Det føles som om tryggheten er tatt fra meg, sier hun.

Rådet hennes til andre er klart:

— Jeg vil anbefale folk å ikke ta opp dyre mobiler når de går alene.

Politiet fikk melding om tyveriet klokken 21.23. De kom til stedet med flere patruljer etter kort tid.

— Cirka 25 minutter etter at politiet mottok meldingen, pågrep politiet antatt gjerningsmann. Det er en utenlandsk mann midt i 20-årene. Han ble innsatt fengslig forvaring. Fornærmede ble avhørt på politikammeret, skriver operasjonsleder Terje Hilland i politiloggen.

Politiet vurdere fengsling

Ifølge politiadvokat Kari Trones, jourhavende i Hordaland politidistrikt mandag kveld, er det en mann i midten av 20-årene som er pågrepet i saken.

— Vi har fortsatt hånd om ham. Han vurderes ennå for fremstilling for varetekt tirsdag, sier Trones.

Hun er ikke påtaleansvarlig for saken, men bekrefter at det dreier seg om en ranssiktelse.