Selgeren er fremdeles aktiv på nettstedet. Nå advarer Thea-Linn Sivertsen andre mot å betale varer på forskudd.

Hun vil heretter bruke betalingsløsninger som sikrer forbrukerne mot svindel.

— Selgeren virket troverdig. Han fortalte via tekstmeldinger at bryllupet hans var avlyst, og at han ville kvitte seg med diamanten.

- Surt å tape pengene

— At jeg har vært naiv er lett å se i etterkant. Men jeg følte det gikk greit å betale 5000 kroner for en vare som ikke taper seg i verdi. Jeg trodde aldri at jeg skulle bli svindlet. Men tilbudet var for godt til å være sant, sier hun oppgitt, og legger til:

— Det et er trist å ha mistet så mye penger.

AVSLØRTE IDENTITETEN: - Han opererte selvfølgelig med en uskyldig persons navn i Kristiansand. Jeg sjekket betalingsinformasjonen i banken, og fant mannens rette identitet. Opplysningene har politiet og Finn.no fått, sier Sivertsen.
OVE SJØSTRØM
AVLYST BRYLLUP: Selgeren spilte ut sympatikortet og hevdet bryllupet hans var avlyst. Diamantannonsen er slettet, men selgeren har flere andre gjenstander han ønsker å bli kvitt. Blant annet en tegneseriebutikk til 100.000 kroner, en klokke og elektronikkartikler.
SKJERMDUMP

Det var i mai hun tilfeldigvis oppdaget annonsen på Finn.no.

— Jeg surfet rundt, og kom over diamanten. Etter å ha sendt diverse tekstmeldinger frem og tilbake, tok jeg sjansen på å overføre 5000 kroner. Jeg skulle motta diamanten rekommandert per post.

— Når forsto du at du trolig var blitt lurt?

— Det tok litt tid før jeg virkelig erkjente at jeg var blitt lurt. Da diamanten ikke dukket opp i posten som avtalt, kom selger med flere «gode» unnskyldninger. Jeg håpet i det lengste at disse var sanne og at diamanten ville komme til slutt.

Hun har nå gitt opp å få diamanten hun har betalt for.

Tok saken i egne hender

Sivertsen ble så forbannet at hun startet sine egne undersøkelser. Hun klarte til slutt å avdekke mannens virkelige identitet.

— Han opererte selvfølgelig med en uskyldig persons navn i Kristiansand. Jeg sjekket betalingsinformasjonen i banken, og fant mannens rette identitet. Opplysningene har politiet og Finn.no fått, sier Sivertsen.

Men hun tviler sterkt på at hun vil se pengene igjen.

— Dette var en dyrekjøpt lærdom.

Da Sivertsen oppdaget at hun trolig var blitt svindlet, anmeldte hun selgeren til politiet. Hun sendte også e-post til Finn.no for å advare mot mannen. Sivertsen har gjort alt riktig i forhold til diamantselgeren, ifølge nettstedet.

— Ta kontakt med oss slik at vi kan fjerne den falske annonsen, og anmeld svindelen til politiet, sier Geir PetterGjefsen, leder for forbrukertrygghethos Finn.no

Alle annonsene på nettstedet går gjennom en kontroll før de slippes på nettet.

— Vi ser etter spesielle navn, mailadresser og telefonnumre som vi vet har vært brukt i svindelsammenheng før, sier Gjefsen.

Fremdeles aktiv

Diamantannonsen ble raskt fjernet, men Sivertsen ble oppgitt da hun oppdaget nye annonser fra selgeren. Blant annet forsøker han å selge en tegneseriebutikk til 100.000 kroner, samt flere elektroniske artikler.

— Vi er avhengige av tips. Noen svindlere skifter telefonnumre og mailadresser. Vi oppfordrer alle til å ta kontakt hvis de oppdager mistenkelige annonser, sier Gjefsen.

Gjefsen sier Finn.no er en forholdsvis trygg markedsplass, men ber forbrukerne være oppmerksomme på en del ting. Han oppfordrer spesielt til å bruke Finn.no betalingsløsning, der pengene blir stående til varen er levert.

— Er tilbudet for godt til å være sant, er det som regel det. Ikke betal på forskudd, og bruk vår betalingsløsning, sier han.

BT har forsøkt gjentatte ganger å komme i kontakt med mannen som solgte diamanten til Sivertsen. Når vi ringer, kommer vi rett til mannens telefonsvarer. Han har ikke besvart BTs henvendelser.