Lakseslakteriet Slakteriet AS i Florø ble i slutten av januar pålagt av Arbeidstilsynet å sette ti ansatte tilbake i arbeid, etter at en langvarig konflikt mellom ledelse og ti av de ansatte toppet seg. Hovedeier og daglig leder Ole Eiliertsen hadde da plassert de ansatte på kantinen, med lønn.

— Noen måtte jobbe

De ansatte skal ha hatt problemer med å forholde seg til bedriftens arbeidstider, der de ansatte måtte starte klokken 06.00. Da flere ikke klarte å komme på jobb før mellom syv og åtte om morgenen, så Eilertsen seg nødt til å foreta seg noe.

— For at produksjonen skal gå rundt, er jo noen nødt til å jobbe fra klokken seks, og jeg kunne ikke like godt sende disse hjem igjen da de opprinnelige ansatte kom på jobb et par timer senere. Dermed ble de plassert i kantinen, forteller Eilertsen til bt.no.

Umiddelbart tilbake

Tilsynsleder ved Arbeidstilsynet avdeling Vestlandet, Rune Joar Ravnestad, bekrefter overfor bt.no at det ble pålagt Slakteriet AS å sette de ti ansatte tilbake i arbeid. Han opplyser også at arbeidsgiver har styringsrett over arbeidstider, og at det også er anledning til å kreve overtid fra de ansatte.

Da pålegget fra Arbeidstilsynet ble mottatt av Eilertsen, ble de ti ansatte umiddelbart satt tilbake i arbeid, ifølge Eilertsen selv.

- Uholdbar

Eilertsen forklarer at konflikten, som har utviklet seg over tid, resulterte i kantine-situasjonen, en løsning som han i ettertid angrer på å ha valgt.

— Jeg innser nå at dette kunne vært gjort annerledes. Jeg hadde ikke gjort dette en gang til, men jeg ble provosert så lenge og så mye. Jeg gjorde det for å slå fast at ett eller annet måtte gjøres med situasjonen, som jeg mener var uholdbar, sier han.

Eilertsen er daglig leder i Slakteriet AS, og eier 60 prosent av bedriften. Resten er eid av andre ansatte.

Uenighet om arbeidstider

Avisen Firdaposten skriver i dag at flere av de ti ansatte som ble sittende i kantinen, skal ha følt et press til å slutte i jobben. Videre skriver lokalavisen at konflikten mellom Eilertsen og noen av de ansatte, har bygget seg opp over flere år.

— Det ville være feil å nekte for dette. Det har vært problemer, og det har i all hovedsak handlet om arbeidstider. Det er imidlertid veldig viktig for meg å understreke at jeg ikke ønsker å miste noen ansatte. Absolutt ingen, sier han.

- Ikke riktig

Firdaposten skriver at arbeidstidsproblemene ble forverret da ledelsen innførte ny turnus i fjor. Eilertsen mener dette er feil.

— Det stemmer ikke at dette ble innført i fjor. Vi har hatt denne turnusordningen i årevis, og problemstillingen er på ingen måte ny. At flere ansatte er avhengige av båttransport er heller ikke riktig. Så vidt meg bekjent, gjelder dette bare én av de omtalte ansatte, sier han.

Vil se framover

Bt.no forsøkte i formiddag å få kontakt med tillitsvalgt i Slakteriet AS, Rita Refsnes, uten hell.

Ole Eilertsen håper nå at konfliktene som har vært i bedriften, kan avsluttes en gang for alle.

— Jeg er villig til å legge alt dette bak meg. I neste uke vil jeg starte med samtaler med hver enkelt ansatt, og jeg håper og tror at vi skal komme oss gjennom dette nå. Vi er en bedrift som egentlig er kjent for å ha et veldig godt arbeidsmiljø, så det er synd at vi har måttet gjennomgå dette. Bedriften fyller 20 år i dag, og jeg vil se framover, sier han.

Ville du ha godtatt å sitte i kantinen gjennom arbeidsdagen - med full lønn? Si din mening i feltet under!

PÅ KANTINEN: Ledelsen i Slakteriet AS satte ti ansatte på kantinen med lønn, da de ikke ble enige om arbeidstiden.
Privat