• Jeg har vært fryktelig naiv, og han har utnyttet et menneskes svakeste sider på det groveste, sier kvinnen (66). Eks-samboeren (46) skal ha lurt fra henne 700.000 kroner.

Mannen hun har hatt et forhold til i vel et år skal ha lurt henne til å selge leiligheten hun har bodd i 31 år, og stukket av med utbyttet på 690.000 kroner. I tillegg skal han ha tatt stort sett alle møblene hennes og kjøpt for titusener i varer på kreditt i hennes navn.

— Jeg føler meg naiv, dum og lettlurt. Det er utrolig at jeg har latt dette skje, men jeg var blind av forelskelse, og veldig nedsløvet av smertestillende medisiner, sier 66-åringen, som har en kronisk smertelidelse.

Hun forteller sin historie i håp om å kunne advare andre.

Varetektsfengslet for to uker

46-åringen som skal ha svindlet henne ble i går varetektsfengslet for to uker med brev- og besøkskontroll. Han beskrev anklagene i retten som absurde, og erkjenner ikke straffskyld.

Inntil i går hadde han sittet varetektsfengslet for fire uker allerede. Bakgrunnen er at han fikk utbetalt 740.000 kroner i åtte ulike banker ved hjelp av falske bankremisser. Mens han har sittet inne, har 66-åringen anmeldt ham for å ha lurt henne til å selge leiligheten, og stikke av med utbyttet. Siktelsen er derfor utvidet, og politiet trenger mer tid til å få oversikt over det nye som har kommet frem.

— To uker er ikke mye. Vi ba om fire, og hadde trengt det, men nå får vi jobbe så godt vi kan, sier politiadvokat Einar Råen.

Han beskriver utvidelsen i siktelsen som svært grov, og mener mannens kurtisering av 66-åringen ikke har vært annet enn skuespill for å lure penger ut av henne.

Ga mannen masse penger

66-åringen medgir å ha gitt mannen en del penger helt frivillig, blant annet 100.000 kroner til en bankremisse, men hevder at salget av leiligheten skjedde over hodet på henne.

— Jeg har aldri hatt noe ønske om å selge leiligheten, men han lurte meg til det. I den perioden forsynte han meg voldsomt med smertestillende medisiner. Jeg synes det var godt å slippe smertene og var mer eller mindre dopet hele tiden.

En dag i november kom det noen bekjente av siktede på døren.

— De fikk meg til å signere på en del papirer. Jeg forsto at det dreide seg om leiligheten, men var ikke i stand til å motsette meg det, sier 66-åringen.

Hun fikk beskjed av samboeren om at salgssummen var på 680.000 kroner. Da hun selv kontaktet BOB, fikk hun vite at summen var 990.000 kroner.

— 300.000 gikk til å gjøre opp for lån. De andre pengene har jeg ikke sett noe til. Jeg har altså tapt 700.000 kroner, forklarer kvinnen.

Hun har forsørget mannen helt siden han flyttet inn hos henne i juni i fjor.

— Penger var aldri noe tema. Jeg bare betalte alt. Jeg stilte aldri spørsmål. Han fortalte meg både at han hadde en kriminelle fortid og at han hadde vært spilleavhengig, men at dette var et ferdig kapittel. Jeg trodde på ham. Jeg har aldri vært så forelsket i mitt liv, sier kvinnen.

14 tidligere dommer

Mannen har 14 tidligere dommer på seg, i hovedsak for bedrageri, men også for grove tyveri, ran, innbrudd og mindre narkotikaforhold.

— Nå har jeg ingen følelser for ham lenger, er bare helt kald. Følelsene er forsvunnet i takt med at jeg har oppdaget hvor mye han har lurt meg, sier 66-åringen.

Hun er uføretrygdet, men har aldri hatt problemer med økonomien. I desember måtte hun få matkuponger hos sosialkontoret for å komme seg gjennom julen. Mannen skal ha stukket av med trygden hun fikk i desember.

Nå kommer hun seg gjennom dagene med hjelp fra venner, og sosialkontoret. Hun har fått en liten trygdeleilighet som hun flytter inn i om noen dager.

— Han har løyet og utnyttet sykdommen min Jeg er ødelagt som menneske for livet av dette. Tiden får vise om jeg noensinne klarer å komme meg ovenpå igjen.