– At det skjedde i eget hjem der jeg skal føle meg aller tryggest, mens hele familien min var hjemme, er helt forferdelig, sier hun.

BT treffer henne i korridoren på Bergen tinghus, like etter at hun har fortalt dommerne om sin opplevelse etter skolefesten og besøket på Ugla for over et år siden.

Nå forteller hun om hvordan hun oppfattet festing på byen før denne natten. Og hvordan hun har forandret syn.

– Jeg har tenkt at jeg har hatt en boble rundt meg som beskytter meg mot alt ondt. Jeg har trodd at noe slikt aldri ville skje meg, sier hun, og legger til:

– Unge jenter kan være veldig naive når de er på byen.

– Alt ble veldig tåkete

20-åringen er åpenhjertig om alkoholforbruk og festing allerede fra ung alder. Men denne kvelden var annerledes. Ifølge kvinnen var symptomene så spesielle at de ikke kunne skyldes at hun drakk relativt mye den kvelden.

– Jeg er sikker på at noen puttet dop i ølglasset mitt på Ugla, sier hun.

– Hvorfor tror du det?

– Alt ble plutselig veldig tåkete, omtrent som om det lå røyk foran øynene mine. Beina sviktet. Det ble tungt å stå, tungt å gå. Jeg ble veldig kvalm. Alt dette skjedde i løpet av ganske kort tid. Jeg har festet mye, men aldri opplevd det slik. Ikke engang når jeg har drukket enda mer, sier hun.

En stund etter at hun ble dårlig, ble hun og to venninner kjørt hjem til der 20-åringen bor sammen med sine foreldre. Sjåføren var samme mann som nå er tiltalt for overgrep mot både 20-åringen og venninnen på soverommet (se egen artikkel).

– Drikker mindre nå

Tanker om venninnenes valg den kvelden har plaget henne. Valg som førte frem til det som skal ha vært et overgrep.

– Vi burde ikke gått på Ugla etter skolefesten, vi skulle bare gått rett hjem. Jeg burde ikke latt ølglasset mitt stå ubevoktet. Og vi burde ikke satt oss i bilen hans.

I ettertid tenker hun at en av venninnene burde vekket foreldrene hennes siden hun var så dårlig, slik at de kunne tatt seg av henne.

– Dette viser hvor viktig det er at venninner passer på hverandre. Etter dette vil jeg aldri forlate en venninne på byen mer. Jeg er blitt mye mer våken på hva som kan skje, og mer skeptisk til menns motiver. Dessuten drikker jeg mindre når jeg er ute. Jeg vil heller aldri forlate glasset mitt ubevoktet på byen mer.

– Gå til politiet og fortell

Hun forteller at hun kjenner til atskillige unge kvinner som har opplevd lignende ting, men som ikke har gått til politiet.

– De er redd for å ikke bli trodd, og føler at det som har skjedd er nedverdigende. Min oppfordring til dem er: Gå til politiet og fortell hva som har skjedd. Jeg er veldig glad for at jeg gjorde det.

Høvik, Tor