I går meldte bt.no at Jarle Olsen for første gang innrømmet å ha bestilt drapet på Øyvind Bjarte Madsen. Innrømmelsen kom i Tromsø fengsel under et avhør for en uke siden.

To menn, en 27-årig fotballspiller og en 37-årig eks-dørvakt, er tiltalt for medvirkning til drapet. Begge nektet straffskyld da ankesaken startet i Gulating lagmannsrett i dag.

27-åringen svarte slik da dommeren spurte om han forstod hvorfor han er trukket inn i saken:

— Ja, det har jeg reflektert over mange ganger. Jeg tror det dreier seg om hevn, at jeg skal få svi av Jarle Olsen, fordi jeg ikke ville lyve i retten og skaffe ham en mildere dom. Jeg har blant annet fått to stykker på døren som sa de skulle knuse knærne mine så jeg ikke kunne spille fotball mer, hvis jeg ikke forandret forklaring. Jeg skulle si at jeg hadde overhørt Olsen gi beskjed om at Madsen ikke måtte slås i hjel.

— Men det kunne du ikke bekrefte, spurte dommeren.

— Nei.

— Er det andre ting som kan ligge bak?

— Tiltalten er basert på Jarle Olsens forklaring, og jeg vet hva han synes om meg. Det begynte med at jeg ikke ville levere narkotika til ham i fengselet. Det var tema hver gang han ringte, forklarte 27-åringen, som avviste at han noen gang har hatt befatning med en pistol.

Vikernes må vitne

37-åringens forsvarer, Ole Petter Drevland, vil stevne flere innsatte og fengselsbetjenter i Tromsø fengsel som vitner i saken. Blant dem er draps- og kirkebranndømte Varg Vikernes.

Også en tredje drapsdømt som soner i Tromsø blir kalt inn som vitne. Han ble for ett år siden banket opp av Jarle Olsen i fengselet, noe Olsen ble dømt for i forrige måned. Dommen lød på en måneds ubetinget fengsel.

Bak nyhetene: Jarle Olsens siste sprell

Det er langt fra første gang den tidligere gjenglederen fra Åsane endrer forklaring. Først nektet han enhver befatning med drapet. Senere innrømmet han at han hadde bestilt en «smellejobb», som innebar at noen skulle banke opp oljearbeideren Madsen.

Nå innrømmer han for første gang at det var en ren likvidering han bestilte.

Tilståelsen kom i politiavhør for en uke siden. I dag startet ankesaken i Gulating langmannsrett mot to menn på 27 og 37 år. Mennene ble i fjor frikjent for medvirkning til drap.

Jarle Olsen har endret forklaring flere ganger. Nå tilstår han at han bestilte drapet på Øyvind Bjarte Madsen.
SCANPIX