Den dagen Trond Kristian Johannessen ble dødelig knivstukket i fjor sommer, ble en kvinne på vei hjem fra jobb vitne til to menn som løp i full fart ut i veien. Høyst sannsynlig dreier det seg om Johannessen og den tiltalte 36-åringen, like etter at knivstikkingen hadde skjedd.

— Han første løp rett over hovedveien (Carl Konows gate), og så over den stikkveien som går opp mot Puddefjordsbroen/Løvstakktunnelen, og bort mot busskuret, forklarte vitnet i 20-årene i dag.

- Løp kjempefort

Fra bilen sin så hun så en mann til, ifølge forklaringen 20-30 meter bak.

- De løp kjempefort begge to. Det var tydelig en jakt, det var den første tanken som slo meg, forklarte det kvinnelige vitnet.

— Han som sprang først, så bak seg, mens han bak bare så rett frem på ham foran. Det var tydelig det var han som han skulle ha tak i.

Første tenkte vitnet at det var et ran.

— Han her springer for livet, husker jeg at jeg tenkte.

Hindret av biler

Johannessen segnet blødende om på busstoppet og fikk førstehjelp av busspassasjerer. Men livet sto ikke til å redde.

— Han som kom løpende bak klarte ikke å komme seg over veien mot busstoppet, han ble hindret av biler som fikk grønt lys. Han snudde og løp tilbake der han kom fra, sa vitnet.

Den tiltalte 36-åringen har erkjent at han knivstakk Trond Kristian Johannessen. Men han nektet straffskyld for drap da rettssaken startet mandag. Han benyttet også anledningen til å be offerets familie om unnskyldning.

- Jeg erkjenner meg skyldig i å ha påført ham skade slik at han døde av skadene, sa 36-åringen.

Stukket i halsen

Trond Kristian Johannessen ble knivstukket i halsen i Carl Konows gate i Bergen 25. juni i fjor. Skrekkslagne busspassasjerer ble vitne til at han blødende segnet om etter at han forsøkte å komme seg på en buss mot Søndre Skogvei.

Les også:

|

DREPT: Trond Kristian Johannessen
ARKIV