– Da jeg bodde like ved Langavatnet fra 1966, var vintrene noe helt annet enn de er i dag. Den gangen la isen seg på vannene, og vi kunne stå på skøyter i ukevis. I dag er det lenge mellom hver gang skiltene med «Isen er ikke trygg» blir tatt bort om vinteren. Nå er klimaet annerledes, og det bør vi ta konsekvensen av, sier kunstneren, åsabuen og ishockeyentusiasten Per Myrold til Åsane Tidende.

Nå mener han det er på høy tid at åsanes ungdom får en ishall, slik at de får oppleve gledene ved å ha det gøy med skøyter på beina.

– I dag er det nok ikke alle som engang har prøvd å stå på skøyter, og jeg tror nok knapt det er en eneste ungdom i Åsane som eier et par skøyter. Det er fryktelig synd, for det er mye moro, og mye spenning knyttet til eksempelvis å spille ishockey, forteller han. Selv har Myrold vært svært hockeyinteressert helt siden barndommen.

– For mye kunstgress

Sammen med andre engasjerte personer i hockeymiljøet i bydelen, jobber nå Myrold for å få realisert drømmen om en ishall, som flere ganger er nevnt i ulike sammenhenger med utbyggingen og forbedringene som skal komme i de sentrale delene av Åsane.

– Til nå har man bare tenkt i én retning, nemlig kunstige fotballbaner. Fotball er vel og bra, men det er lov å tenke variasjon. Kunstgressbaner har også en annen stor ulempe, nemlig at de er fryktelig uhygieniske. Hvis du for eksempel spytter på en vanlig gressmatte, forsvinner spyttet og bakteriene i det. Spyttes det på en kunstig gressmatte, vil alle bakteriene bli værende på overflaten. Det er lett å få infeksjoner i sår du pådrar deg på en slik bane, og det er ikke heldig, påpeker han.

– Askøy får hall

Myrold mener en til nå har vært for sneversynte i forhold til bygging av en ishall i Åsane. Han mener de beregningene som er gjort i forhold til kostnadene ved en slik bygging, har vært alt for pessimistiske.

– Jeg har lest om hvordan dette er blitt gjort i Danmark. Artikler jeg har sett i Berlingske Tidende, har vist hvordan de har bygget slike ishaller på utrolig enkle måter, til svært lave kostnader. Slik kunne man også vurdert å gjøre det her, sier han, og understreker at interessen for ishaller er svært stor i andre deler av landet.

– Det bygges massevis av haller rundt om i Norge. Nå får de en flott hall på Askøy, og jeg kan ikke forstå hvorfor vi ikke kan få det også her, sier han videre.

ENTUSIAST: Kunstneren og ishockeyentusiasten Per Myrold mener det er på høy tid at Åsane får en ishall.
Andreas Isaksen
«FÅR DET TIL» - Her får de det til, sier Per Myrold, og viser fram en artikkel fra Stavanger Aftenblad om bygging av en ny stor ishall i Stavanger.
Andreas Isaksen