Hun er forsvarer for den 24 år gamle kurderen som nå er tiltalt for voldtekt og overgrep mot syv unge jenter i Bergen.

— Helt generelt er menn fra denne kulturen vant med kvinner som går tildekket. Her i Norge ser de at jenter går med bare mager og er toppløse på stranden. Det ser de på som en invitt til sex, sier advokat Ann Turid Bugge.

Forstår ikke

— Min klient forstår ikke hva han har gjort som er straffbart. Jeg var den første som fortalte ham om den seksuelle lavalder i Norge, legger hun til.

Hun har ikke kjennskap til hva slags opplæring mannen har fått om norsk kultur.

— Regelverket i Norge bør klargjøres bedre for dem som kommer til landet. De skjønner ikke annet enn at de kan prøve seg, og dessverre er det noen jenter som blir med, sier Bugge, som har vært forsvarer i flere slike saker hvor dette har vært tema.

Hun reagerer på fremstillingen av denne saken i mediene.

— Jeg reagerer kraftig på at politiet har lekket saken til pressen. Det har bidratt til forhåndsdømming av min klient. Bildet er mer nyansert enn det som er kommet frem, sier Bugge.

Tiltrekkende

Hun forteller at 24-åringen skal ha innledet forhold til unge jenter.

— Det er en pen gutt som sikkert mange norske jenter, som ferdes i miljøet, vil finne tiltrekkende. Han ser yngre ut enn det han er, sier advokaten.

— Det er greit at det har vært seksuelt samvær, men det høres veldig dramatisk ut at han skal ha kastet seg over uskyldige unge jenter. Det foreligger for eksempel en sms fra en av de fornærmede hvor hun skal ha lovet å tilbringe en natt med ham, sier Bugge.

24-åringen har vært i landet siden 1999 og må ifølge advokaten ha tolk for å kommunisere.

KULTURFORSKJELL: - Regelverket i Norge bør klargjøres bedre for dem som kommer til landet, sier Ann Turid Bugge, advokat for den voldtektstiltalte 24-åringen.<br/> FOTO: SCANPIX