Investoren og hans tidligere samboer må begge vitne når Åsane-drapet i august kommer opp for retten med to nye tiltalte.

Ifølge Jarle Olsen — som er dømt for å være oppdragsgiveren for drapet på Øyvind Bjarte Madsen i Åsane for syv år siden - var det investoren (34) som skaffet kulene som ble brukt da Madsen ble drept.

Investoren jobbet i likhet med Olsen tidligere som dørvakt, og de to skal ha kjent hverandre fra utelivsmiljøet i Bergen. I dag er 34-åringen involvert i en rekke eiendomsselskaper i Hordaland.

- Samboer leverte kuler

Olsen har fortalt politiet at han selv skaffet drapsvåpenet - en sjelden, gammel fransk pistol - men at han ikke hadde rett ammunisjon tilgjengelig til det finkalibrede våpenet.

Ifølge Olsens forklaring skal investoren ha sagt ja til å skaffe ham ammunisjon, og bedt sin daværende samboer om å finne frem kulene og overlevere dem til Olsen.

Etter hva BT kjenner til skal begge ha bekreftet Jarle Olsens forklaring om ammunisjons-overleveringen i samtaler med politiet.

Påtalemyndigheten mener imidlertid ikke at investoren eller samboeren kan straffes for å ha gitt Olsen ammunisjonen, siden det ikke er noe som tyder på at de visste hva kulene skulle brukes til.

Det lyktes ikke BT å komme i kontakt med investoren i går, og hans tidligere samboer ønsker ikke å uttale seg om saken.

Dømt for ulovlige våpen

Bergensinvestoren er tidligere dømt for ulovlig våpenhold.

I et beslag av våpen og ammunisjon hos ham i 2002 fant politiet patroner av samme merke og kaliber som drapsetterforskerne mener ble brukt til å ta livet av Øyvind Bjarte Madsen.

Jarle Olsen har flere ganger endret forklaring om sin egen og andres roller i drapet på Øyvind Bjarte Madsen.

Statsadvokat Jarle Golten Smørdal vil trolig bruke vitnemålene fra investoren og eks-samboeren hans for å underbygge at Jarle Olsen snakker sant når han nå hevder at en fotballspiller (27) og en dørvakt (37) begge deltok i planleggingen av drapet på Øyvind Bjarte Madsen.

— Dette er en av mange brikker i et stort bevisbilde, men jeg vil ikke kommentere enkeltheter. Det vil komme frem under rettssaken, sier Smørdal.

- Drapsvåpen i butikk

Den nå tiltalte fotballspilleren skal ifølge Olsen ha oppbevart drapsvåpenet for ham i en forretning i Bergen sentrum, for så å gi det til Tor Helge Flaten kvelden før drapet. Flaten soner en dom på 18 år for å ha skutt Øyvind Bjarte Madsen.

Olsens versjon står i motsetning til Tor Helge Flatens siste forklaring til politiet. Flaten sier han tok med våpenet på eget initiativ, og at han selv hadde både pistolen og ammunisjon.

Oppdraget fra Jarle Olsen skal ifølge Flaten ha vært å banke opp Øyvind Bjarte Madsen, og Flaten hevder nå at han først bestemte seg for å skyte Madsen da han kom ut til hytten hans.

Påtalemyndigheten mener Flaten har konstruert denne forklaringen for å holde den nå tiltalte fotballspilleren ute av saken.

Både dørvakten og fotballspilleren nekter å ha noe med drapet på Madsen å gjøre.

- BA OM KULER: Drapsdømte Jarle Olsen hevder en eiendomsinvestor i Bergen skaffet ham ammunisjonen som ble brukt da Øyvind Bjarte Madsen ble drept for syv år siden. Påtalemyndigheten mener investoren og hans eks-samboers vitnemål støtter opp under at Jarle Olsen snakker sant når han hevder at to nye tiltalte var med på å planlegge drapet. ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ
Lillebø, Jan M.