– Hordaland politidistrikt leverer godt, både i arbeidet i forhold til unge rusmisbrukere, tiggere, omreisende kriminelle og narkoselgende asylsøkere. Det er et veldig godt argument for å fortsette den satsingen på politiet som vi har satt i gang, sier justisminister Knut Storberget.

I formiddag var han på spasertur i Bergen sentrum sammen med politimester, politistasjonssjef og ordfører.

Menneskehandel

Politilederne viste blant annet statsråden hvor de har mest å gjøre på nattestid i helgene, men tok seg også tid til å fortelle om temaer som arbeid med menneskehandelsaker og narkotikamiljøet i Nygårdsparken.

Politimester Ragnar Auglend har følgende ønske for det politiske klimaet etter valget:

– Vi håper det kan gjøre oss bedre i stand til å håndtere utfordringer på en del felt. Blant annet trengs det enda bedre samordning for å håndtere problemet med omreisende kriminelle, sier han.

Politimesteren er positiv til regjeringens arbeid for å øke politiets ressurser, men legger ikke skjul på han fortsatt skulle ønske seg enda mer:

– Bemanningssituasjonen er stadig en utfordring både for oss og andre politidistrikter, sier han.

– Vil utdanne enda flere

Storberget lover at han vil fortsette å jobbe for mer politi.

– Vi har aldri satet mer på politiet enn vi har i år. Arbeidstidsavtalen vi fikk i land i sommer gjør at Auglend kan sende nesten dobbelt så mange politifolk ut på gaten i helgene som han kunne før. Det jeg har hørt i Bergen i dag har vist at det vi gjør nytter, og har vist at vi må fortsette å utdanne flere politifolk, sier justisministeren.