Onsdag lå han langflat mens kulene suste over hodet på ham.

Lindås-mannen ble i all hemmelighet flydd ut av In Amenas og i trygghet onsdag, sammen med tre andre nordmenn som slapp unna angrepet fra

gisseltakerne.— De ble i militærleiren, som lå en times kjøring unna gassanlegget, helt til onsdag ettermiddag. Deretter ble de i all hemmelighet kjørt ut til flyplassen, der de ble stående og vente på å få nok sikkerhetsvakter som kunne eskortere dem ut på rullebanen, sier mannens kone.

Klistret til fjernsynet

Deretter ble de fire nordmennene flydd til en annen flyplass, hvor ferden gikk videre til London. Det var sent torsdag kveld ventet at de fire ville lande på Flesland i løpet av natten eller tidlig fredag.

Lindås-mannens kone har sittet klistret til fjernsynet og fulgt med på de mange svært dramatiske og tildels motstridende meldingene om kampene som foregikk inne i Statoils gassanlegg.Hun var også i kontakt med familiemedlemmer av en Statoil-ansatt hordalending, som trolig er blant de ni nordmennene som det torsdag kveld ennå ikke var redegjort for.

— Det har gått mer og mer opp for meg hvor vanvittig heldige vi har vært, sier kvinnen.

Evakuerer fra Algerie

Statoil evakuerte torsdag rundt 40 ansatte fra alle sine anlegg i Algerie. Etter å ha sluppet av ansatte fra BP i London, setter de kursen til Flesland, der de er ventet å lande natt til fredag eller fredag morgen.

Konsernsjefen i Statoil, Helge Lund, sier at Statoil ennå ikke har fått bekreftede opplysninger om hva som har skjedd med de norske gislene.

— Vi er i en situasjon hvor vi ennå ikke vet om vi vil få alle våre ansatte hjem i god behold eller ikke, sier Lund.Lund sier at Statoil stiller alle sine ressurser til disposisjon. De henter hjem såkalt ikke-kritisk personell fra Algerie.

— Vi bruker tre fly for å frakte hjem rundt 40 ansatte til Bergen, via London, sier Lund.