— Vi er ganske trygge på at vi har rett mann, sier Morten Ørn, politiinspektør ved Bergen sør politistasjon.

Onsdag morgen kom en fremmed mann inn i leiligheten i Aurdalslia, der Aslaug Eriksen bor alene. Hun ble skubbet over ende og fikk kutt i hodet. Samme dag ble en 45 år gammel mann tatt i nærheten. Han er siktet for ranet.

Senere på dagen ble en annen mann (48) pågrepet. I avhør torsdag innrømte han å ha vært i leiligheten til Eriksen, og at han har stjålet penger fra henne.

Ifølge Ørn har han ikke innrømmet å ha skubbet Eriksen overende.

Ble observert sammen

Mannen har i likhet med 45-åringen et langt rulleblad for narkotika- og vinningskriminalitet. De ble observert sammen i området forut for hendelsen onsdag.

— Det gjenstår flere avhør av 45-åringen for å avklare hans rolle, sier Ørn.

Naboer i Aurdalslia har fortalt at de hørte at det ble kjent på dørene. Politiet ser altså nå ikke bort fra at det har vært to menn som har gjort dette, før en av dem gikk inn til Aslaug Eriksen. De to siktede er norske statsborgere.

Begge de to sitter torsdag ettermiddag i arresten. Fredag vil politiet ta stilling til om de skal fremstilles for fengsling. De er begge tidligere domfelte, men ikke ettersøkt for andre kriminelle forhold nå.

Ørn er lettet over at de mener det de mener er rett mann såpass raskt etter hendelsen.

— Det skapte en del utrygghet i nabolaget å ha en ukjent person som har gjort noe slikt gående rundt. For fornærmede og nærmiljøet er det viktig å hurtig få klargjort hvem gjerningsmannen er.

Satt i blod

Aslaug Eriksen ligger på Haukeland universitetssykehus. BT møtte henne onsdag kveld, et halvt døgn etter angrepet. Hun fortalte at hun hadde blitt skubbet overende.

— Da satt jeg i blod på gulvet. Det fosset. Både håret og klærne ble fulle i blod, sa fru Eriksen til BT.

Nå kan hun vente seg besøk fra politiet.

— Vi jobber på spreng og skal blant annet snakke med fornærmede, bekreftet Kjersti Kathrine Svendsen, påtaleansvarlig jurist på saken, tidligere torsdag.

— Dessuten blir det nok en fotokonfrontasjon, legger hun til.

Politiet er fortsatt interessert i å snakke med vitner som kan ha observert folk natt til onsdag og i morgentimene onsdag. Eventuelle vitner kan ringe 02800.

INNSATSLEDER: Ivar Kvant ledet politiaksjonen i Aurdalslia.