• Jeg var hjemme hos den drepte og den siktede fredag kveld. Da tydet alt på at de var verdens beste venner. Jeg fikk sjokk da jeg hørte at hun var død i går.

Det sier Magnus Lågeide til Bergens Tidende. Han har leid ut bolig til den 31 år gamle kvinnen og hennes 36 år gamle samboer på Hessevik i Bryggja i to år.

— Det har aldri vært noen problemer med dem som leieboere etter at de flyttet fra Nordfjordeid til Bryggja. Siktede jobbet ved Domstein Fiskeindustri i Måløy og avdøde var uføretrygdet. Hun hørte veldig dårlig, og hadde problemer med å gå etter sykdom i barndommen, forteller Lågeide.

De var glade

— Jeg var hjemme hos dem fredagskvelden for å låne en gressglipper jeg skulle ha med til hytten. Var inne hos dem. De lo og tullet og virket som gode venner. Det har de alltid gjort, sier Lågeide, som i går måtte se barndomshjemmet sitt bli avsperret av politiet.

— Jeg var på hytten og ante ingenting. Plutselig fikk jeg en telefon om at leieboerne ikke var der mer. At den ene var død og den andre siktet for å ha gjort det, sier Lågeide til Bergens Tidende.

Han forteller at naboer hørte høy musikk fra samboerparets bopel natt til søndag. Det må ha vært etter at den siktede var kommet hjem - alene. Trolig lå den nå døde kvinnen da hjelpeløs igjen ikke langt fra åstedet på Totland.

<b>LEIDE UT:</b> Magnus Lågeide fikk sjokk da han i går kveld fikk vite hva som hadde skjedd med leieboerne. Den døde og den siktede bodde i vestre delen av det vertikaldelte huset i bakgrunnen, på Hessevik på Bryggja i Vågsøy kommune. (FOTO: ØRJAN TORHEIM)
ØRJAN TORHEIM