BA skrev tirsdag at den drapssiktede 18-åringens mor har gitt ham alibi etter drapet på Hilda Feste (98) første nyttårsdag.

Ifølge avisen har moren i politiavhør forklart at sønnen kom hjem klokken 21.15 drapskvelden.

Det samme forklarte hun da hun som en av mange naboer var inne til vitneavhør i dagene etter drapet.

Politiadvokat Ørjan Ogne vil ikke kommentere disse opplysningene, men sier til BT at politiet fortsatt føler seg sikre på at rett gjerningsmann er tatt.

— Drept 21.15

— Det har ikke fremkommet noen opplysninger så langt som rokker ved mistanken mot ham, sier Ogne.

Hilda Feste ble trolig drept ca. klokken 21.15 første nyttårsdag.

Da hadde hun selv utløst trygghetsalarmen hun bar rundt halsen. En hjemmesykepleier var i annet besøk i det samme eldrekomplekset, og kom til leiligheten få minutter etter.

Politiet har registrert følgende tidspunkter i sin logg:

  • 21.21 mottar politiet den første meldingen fra Gamleheimshagen. Innringeren er hjemmesykepleieren, som blir et flyktig vitne til overgrepet.
  • 21.37 tar hjemmesykepleieren og to kolleger seg inn i leiligheten. Der finner de Hilda Feste død.
  • 21.47 ankommer den første politipatruljen fra Bergen nord politistasjon.

Nytt avhør torsdag

Hilda Festes leilighet ligger 100 meter fra boligen 18-åringen disponerte. Dersom det faktisk var han som tok livet av henne, ville han i teorien rukket å ha kommet seg hjem innen ett minutt.

Politiet sitter på fingeravtrykk som de mener knytter 18-åringen til åstedet og selve drapshandlingen.

Fortsatt har ikke 18-åringen klart å gjøre rede for hva han gjorde etter klokken 20 drapskvelden. Så langt har han vært i to avhør med politiet.

Et tredje avhør er på trappene.

Isolasjon

18-åringen har sittet i fullstendig isolasjon de to siste ukene, kun avbrutt av en times lufting hver dag, samt besøk fra sin mor og en tillitsperson.

— Vi planlegger et nytt avhør torsdag denne uken. Så får vi se om det blir aktuelt å be om en forlengelse av isolasjonsperioden. Vi har ikke tatt endelig stilling til det spørsmålet ennå, sier Ogne, som ikke vil gå inn på hva temaet for neste avhør vil bli.

Politiet avhører fortsatt relevante vitner, samtidig som etterforskere går gjennom PC-er, mobiltrafikk og eventuelle elektroniske spor fra drapskvelden.

— Det er fortsatt hans bevegelser som er viktige for oss, og det arbeidet fortsetter for fullt, sier Ørjan Ogne.