• Midtrabatter er bedre enn å sette opp en haug med fotobokser, sier NAFs Christine Fløysand. Hun tror ikke flere automater har noen som helst effekt på trafikksikkerheten.

— NAF er interessert i en bedring av veistandarden og krever flere midtrabatter i stedet for flere fotobokser. Vi synes det er feil å belaste bilistene på den måten. Myndighetene bør heller ta ansvar og heve veistandarden, sier informasjonsleder Christine Fløysand i NAF Hordaland.

NAF har ingen tro på at en økning i Automatisk trafikkontroll (ATK) hjelper mot råkjøring.

— Slik vi har observert situasjonen på veiene, bremser folk ned foran kameraene og så kjører de på igjen. Folk vet jo hvor de står, påpeker Fløysand.

I tillegg mener hun fotobokser er usosialt for folk flest.

— De som har råd til det kjører på uansett. Men bøtene er blitt så høye at det rammer mange som har dårlig råd. En økning i antall fotobokser er rett og slett ikke positivt, sier Fløysand.

Bilaksjonen.no er imidlertid ikke entydig negativ til at antallet bøtelagte fartssyndere har gått kraftig opp.

— Lovbrudd og fartsovertredere skal tas. Det er det urimelig høye bøtenivået vi ønsker å få bort. Vi mener at det reduserer respekten for bøter generelt. Straffen står ikke lenger i forhold til forseelsen, sier Kjell Hansen, formann for Bilaksjonen.no.